Paradeta, llibres i contes: un Sant Jordi rodó a l’ICP

Imatge de llibres.

Dilluns 23, la paradeta de Sant Jordi de l’ICP serà plena de llibres de paleontologia. De 10 a 12 del matí, en Salvador Moyà, director de l’ICP i co-autor de dues de les obres a la venda, signarà llibres a la paradeta davant del Museu de l’ICP a Sabadell. A més a més, el Diumenge 22 un taller infantil pels petits, que podran fer el seu propi llibre de dinosaures. I divendres dia 27, la setmana de Sant Jordi tanca a l’ICP amb l’entrega de premis del concurs de contes “Històries Fòssils”.

 

L’Octubre de 2010 el Museu de l’ICP encetava una nova etapa amb una exposició interactiva i espais renovats per la col·lecció de fòssils, però també estrenava botiga. En aquesta, els llibres han estat des del primer dia un element destacat. I per Sant Jordi, l’ICP treu la paradeta al carrer. De 10 a 12 del matí, en Salvador Moyà signarà llibres a la paradeta de l’ICP situada davant del museu a Sabadell. En Salvador Moyà és director de l’ICP i co-autor de dues de les obres a la venda: “Sapiens. El llarg camí dels homínids cap a la intel·ligència” i “Myotragus: la economía energética en la evolución”. L’ICP s’uneix a aquesta festa popular amb una bona selecció de llibres sobre paleontologia.

 

Imatge Salvador Moyà.

Per anar fent boca, però, la celebració de Sant Jordi engega al Museu de l’ICP el diumenge 22 d’abril, amb un taller infantil que proposa als nens crear el seu propi llibre de dinosaures.  L’ICP hi posa els colors i els papers, i també ajuda en les il·lustracions, però les històries són les que els més petits inventin. Cada participant s’emportarà a casa el seu llibre, per llegir-lo o per regalar-lo.

I per tancar aquesta setmana dedicada a la lectura paleontològica, el divendres dia 27 es donaran a conèixer els guanyadors del concurs de contes “Històries Fòssils”. El concurs es va convocar el passat mes d’octubre per celebrar el primer aniversari del nou Museu de l’ICP. Més de 100 persones –nens, joves i adults- han participat en el concurs. A les 6 de la tarda, al Museu de l’ICP, el jurat farà públic les obres escollides. Els membres del jurat del concurs de contes “Històries Fòssils” són: Juan Carlos Sánchez, regidor de cultura de l'Ajuntament de Sabadell; Marc Furió, investigador de l'ICP; i Aura Costa, periodista de Ràdio Sabadell i directora del Programa A Bona Hora. Des de setembre de 2010, l’ICP col·labora tots els dilluns amb aquest programa de Ràdio Sabadell, en la secció el Viatger del Temps, donant a conèixer la paleontologia catalana i la recerca que es fa a l’ICP als milers de seguidors d’aquesta emissora.

Tots els participants del concurs que assisteixin a l’entrega de premis, rebran un obsequi per animar-los a seguir llegint i creant històries fòssils. Els tres autors guanyadors, un per cada categoria, estan convidats per l'ICP a una excursió per 4 persones per a visitar algun dels jaciments paleontològics més significatius de Catalunya.

Imatge d'en Jordi amb llibres al Museu de l'ICP.

Els llibres més destacats

Entre els llibres que podreu trobar a la paradeta del museu en destaquen els editats per l’ICP: el conte “Fa olor de dinosaure”, el llibre “Dinosaurios del Levante Peninsular” així com també l’edició en anglès publicada fa pocs mesos per Indiana University Press, o alguns llibres més especialitzats per als amants de la paleontologia. A més a més, s’hi podrà comprar en primícia a Catalunya el llibre “Myotragus: la economía energética en la evolución”, publicat recentment per la Fundación Conjunto Paleontológico de Teurel – Dinópolis, i escrit per Meike Köhler i Salvador Moyà. Finalment, hi podreu trobar el ja clàssic “Sapiens. El llarg camí dels homínids cap a la intel·ligència” en el que el periodista Josep Corbella entrevista als científics Salvador Moyà, Robert Sala i Eudald Carbonell.

Evidentment, tampoc hi faltaran tots aquells llibres de dinosaures que entusiasmen els nens. Us hi esperem!

 

+ info L’adreça del Museu de l’ICP a Sabadell és C/ de l’Escola Industrial, 23. I per saber més sobre les activitats al museu i inscripcions, seguiu aquest enllaç

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 13:11
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca