Notícies ICP

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) formada per 11 museus vinculats a les ciències naturals ha llençat la seva web institucional. El nou portal vol ser un espai per donar a conèixer col·leccions, activitats i exposicions dels diferents museus que conformen la xarxa al gran públic…
La Universitat de Barcelona (UB) encapçala el projecte VIGEOCULT, amb la col·laboració de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'associació Geoparc Orígens i l'empresa Recursiva, SL. Amb el suport dels fons NextGeneration de la Unió Europea, aquest projecte té com a objectiu la creació d'un museu natural i obert…
Els gorgonops, antics superpredadors remotament emparentats amb els mamífers, van protagonitzar un fascinant capítol en la història de la vida a la Terra. No obstant això, la seva extinció encara és objecte de debat a la comunitat científica. Un equip internacional, en el qual s'inclouen investigadors de l'Institut Català de…
Què diu la ciència sobre la intel·ligència i complexitat del comportament del Tyrannosaurus rex? Un equip internacional format per investigadors i investigadores en paleontologia, ciències del comportament i neurobiologia han examinat de nou la mida i l’estructura del cervell en diversos dinosaures, incloent-hi l’icònic T. rex. La recerca conclou que…
Aquest mes d'abril arrenca una nova edició de ‘Cafès Científics’ a Sabadell, una iniciativa organitzada per set entitats de la ciutat que es dediquen a la recerca i a la seva divulgació i que té com a objectiu posar en contacte al gran públic amb persones expertes de diferents àmbits…
 Un nou estudi publicat a Nature Communications per un equip internacional liderat per personal investigador de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP-CERCA) ha reconstruït les relacions de parentiu del petit primat del Miocè Pliobates. Considerat inicialment un antropomorf basal anterior a la divergència entre els petits (gibons i siamangs)…
El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (Sabadell) acull l’exposició temporal “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu" a partir del 26 de març. La mostra, produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha estat…
L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP-CERCA) i l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE), un centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), han decidit unir forces en una associació estratègica per impulsar la recerca en biologia evolutiva i paleontologia. Aquesta aliança s’ha materialitzat formant…
Estudiants de 1er d’ESO de l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès han col·laborat amb l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) per dissenyar i elaborar diversos diorames que representen l’espècie de dinosaure Calvarius rapidus descrita recentment i el seu ambient.
El pròxim dos de març, el Museu de Ciències Naturals de Granollers obre les portes a l’exposició titulada “Permo-Trias: Quan la vida quasi va desaparèixer de la Terra”. La mostra, que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Museu Balear de Ciències Naturals (MUCBO), l'Institut Català de Paleontologia…

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca