Àrea de Paleobiologia Evolutiva

02 febrer 2015
7375 times

Aquest grup realitza una aproximació innovadora en paleobiologia, estudiant l’evolució dels cicles vitals dels mamífers sota condicions ecològiques canviants a partir de la perspectiva de temps que només la paleontologia pot oferir.

L’objectiu del grup és desentranyar la cascada de relacions causals que s’estableixen entre els factors ecològics desencadenats pels canvis climàtics del passat i el seu impacte en el cicle vital i en els trets que determinen els patrons d’extinció/supervivència de les espècies. L’aproximació que realitza aquest grup és multidisciplinària i inclou la biologia evolutiva, l’ecologia fisiològica, la demografia de poblacions, gestió de la conservació i aspectes relacionats amb l’envelliment.

Mitjançant tècniques paleohistològiques, aquest grup analitza teixits durs d’espècies extintes i actuals de mamífers i testa experimentalment la correlació entre determinats episodis del cicle vital i dades fisiològiques (taxa metabòlica, temperatura corporal...) i endocrinològiques (hormones) amb característiques del teixit ossi (línies de creixement, vascularització, densitat d’osteòcits...).

La informació demogràfica obtinguda a partir de la histologia ossia de restes de l’Eocè a l’Holocè és contrastada amb dades de l’evolució climàtica i faunística en un context cronoestratigràfic.

Cap del Grup: Dra. Meike Köhler (professora d’investigació ICREA)

Last modified on Dimecres, 08 Gener 2020 11:39
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b