Notícies ICP

El pròxim dimarts, 15 d’octubre, a les 19 h, al Bar de la Unió Excursionista de Sabadell, tindrà lloc el Cafè Científic “Els passos perduts: investigant la forma de caminar dels primats” a càrrec de Georgina Raventós, investigadora del Grup de Recerca en Paleoprimatologia i Paleoantropologia de l'Institut Català de…
Un equip internacional de recerca ha realitzat la primera descripció detallada de l’esquelet postcranial d’Amphimoschus, un enigmàtic remugant sense banyes del Miocè. L’estudi aporta llum sobre la seva posició evolutiva, l’evolució dels cervoïdeus (els parents dels cérvols moderns) i el misteri de l’aparició dels apèndixs cranials en els remugants.
Un equip de recerca amb participació de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP-CERCA) i la Universitat de Barcelona ha identificat una nova espècie fòssil, Nekemias mucronata, gràcies a l’estudi de prop d’un centenar de fulles trobades a Cervera (Lleida). La investigació, publicada a la revista Journal of Systematics and…
La Prof. Meike Köhler—professora d’investigació ICREA i cap del grup de recerca en Evolució de la Història Vital a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)—es va jubilar merescudament el passat 8 de setembre de 2024 després d’una llarga i fructífera trajectòria investigadora. Des de l’ICP, li volem reconèixer la…
L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha integrat l'eina CORA.eina DMP per millorar els seus plans de gestió de dades. Aquest moviment estratègic té com a objectiu millorar l'accessibilitat i la preservació de les dades d'investigació del centre, alineant-se amb els estàndards i bones pràctiques més recents.
Un estudi encapçalat per personal investigador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) aporta nova informació sobre la presència de cobres a la península Ibèrica durant el Miocè. La recerca, publicada a la revista Papers in Palaeontology, identifica i descriu vèrtebres de cobres trobades a la Conca del Vallès-Penedès,…
Un equip de recerca internacional ha aprofundit en l’estudi del polèmic fèmur de Sahelanthropus tchadensis, considerat un dels primers hominins del Miocè superior, datat en uns 7 milions d’anys d’antiguitat. L’estudi, publicat a la revista Journal of Human Evolution, conclou que les restes postcranials d’aquesta espècie indiquen que el bipedisme…
Com s'emmagatzemen correctament a la reserva uns ous d'una au? Quins passos s'han de seguir per embalar un crani d'un gran mamífer fòssil per garantir la seva conservació? I per elaborar un plec d'herbari?
Un equip de recerca de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), la Universitat d'Edimburg (Regne Unit), la Universidade Federal de Santa Maria (Brasil) i la Universitat de Toronto (Canadà) han demostrat que el rosegador sud-americà Incamys, un parent fòssil de les xinxilles actuals, tenia una combinació única de característiques…
L’investigador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) Florian Bouchet ha llegit avui el seu treball de tesi doctoral. La seva recerca s’ha centrat en l'anàlisi de la morfologia craniodental de Pliobates utilitzant tècniques avançades com la microtomografia computada i la morfometria geomètrica tridimensional per clarificar l’estatus sistemàtic i…

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca