L’Ajuntament de Sabadell aprova la incorporació al Patronat de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

23 Sep 2022
380 times
L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el Director de l’ICP, David M. Alba, en una visita al Museu de l’ICP l’octubre del 2020 L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el Director de l’ICP, David M. Alba, en una visita al Museu de l’ICP l’octubre del 2020 Juanma Peláez / ©Ajuntament de Sabadell

El Ple Municipal celebrat el mes de setembre va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics del consistori la incorporació de l’Ajuntament de Sabadell al Patronat de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP). D’aquesta manera, un cop  sigui ratificat per la Generalitat de Catalunya, el màxim òrgan de decisió d’aquesta institució quedarà format per la Generalitat, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, que ha previst delegar en el Regidor de Cultura la seva representació al Patronat.

L’ICP és un centre dedicat a la recerca en paleontologia de vertebrats i humana així com a la conservació i difusió del patrimoni paleontològic català. El gruix de la recerca es du a terme a la seu ubicada a la UAB mentre que la seu de Sabadell, el Museu ubicat al carrer Escola Industrial, allotja el grup de recerca en Ecosistemes de Dinosaures, la col·lecció i l’arxiu Miquel Crusafont, i centralitza la tasca de divulgació a través de les exposicions i activitats que organitza.

Amb aquest acord, el Museu de l’ICP s’integra plenament dins de la xarxa de museus de la ciutat. “Estem molt satisfets de l’aprovació de la incorporació de l’Ajuntament al nostre Patronat, la seva absència en una institució que té les seves arrels a Sabadell era una anomalia. Estem convençuts que aquest acord ens permetrà consolidar i ampliar les iniciatives de divulgació de la paleontologia que oferim a la ciutat a través del Museu”, ha declarat David M. Alba, director de l’Institut.

Per la seva banda, el regidor de Cultura Carles de la Rosa assenyala que “Per una banda, la presència i la vinculació del museu implica per la ciutat de Sabadell mantenir el vincle històric i el reconeixement del llegat del sabadellenc Miquel Crusafont i, de l’altra, el posicionament al mapa dels principals museus i centres de recerca i divulgació científica a nivell mundial”. De la Rosa també destaca la històrica col·laboració del Museu amb dates assenyalades de la ciutat com la Festa Major o el Dia Internacional dels Museus.

Miquel Crusafont al Museu de la Ciutat de Sabadell. ©Institut Català de Paleontologia Miquel CrusafontMiquel Crusafont al Museu de la Ciutat de Sabadell. ©Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

La incorporació reforçarà el vincle entre la ciutat i una institució de recerca que deu la seva existència a Miquel Crusafont Pairó, il·lustre sabadellenc considerat com el “pare” de l’escola catalana de paleontologia de vertebrats. Inicialment ubicat al Museu de la Ciutat de Sabadell (actualment el Museu d’Història), l’any 1969 Crusafont va fundar l’Instituto Provincial de Paleontología de Sabadell que, després de la seva mort l’any 1983, esdevingué l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont. L’any 2006 el centre es va refundar en l’actual Institut amb la integració al sistema CERCA (centres de recerca de Catalunya), amb la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma com a patrons.

Imatge principal: L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el Director de l’ICP, David M. Alba, en una visita al Museu de l’ICP l’octubre del 2020. (Juanma Peláez / ©Ajuntament de Sabadell)

Last modified on Friday, 23 September 2022 11:13
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex