fbpx

L’ICP organitza el primer curs de mètodes de reproducció aplicats al patrimoni cultural

Del 18 al 22 de juny, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha organitzat un curs adreçat a estudiants i professionals del món del patrimoni cultural. Durant cinc dies els alumnes han après a aplicar diferents tipus de materials de modelatge per elaborar diferents tipus de motlles i rèpliques. El curs ha comptat amb el patrocini de Sagristà Products i la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Les sessions formatives s’han dut a terme al laboratori de conservació i preparació i altres instal·lacions de la seu de l’ICP al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El curs -de 30 hores- constava d’una part teòrica, tot i que s’ha posat l’accent en els aspectes pràctics. “Vam decidir organitzar aquest curs en detectar que no hi havia cap formació especialitzada en mètodes de reproducció aplicats al patrimoni cultural”, explica Xènia Aymerich, cap de l’Àrea de Conservació i Preparació de l’ICP.

El curs, celebrat del 18 al 22 de juny, ha tingut molt bona acollida entre els alumnes de manera que no es descarta organitzar-ne una segona edició en un futur. El professorat d’aquesta edició ha estat format per:

  • Xavi Alcalde, doctor en Belles Arts i catedràtic d’Arts Plàstiques i Disseny.
  • Jordi Sagristà, director comercial de Sagristà Products.
  • Pere Rovira, responsable de Pintura Mural i Escultura en Pedra del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC)
  • Imma Brull, conservadora-restauradora. Conservació de Patrimoni 4restaura.
  • Ramón López, escultor i biòleg. Quagga Associats.
  • Francesc Montero, gerent de 3dtecnics.

També ha participat en la docència, tota l’Àrea de Conservació i Preparació de l’ICP: Xènia Aymerich, Marina Rull, Manu Fernández i Núria Guerrero.

El curs ha comptat amb el patrocini de Sagristà Products i la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Més informació:

- Enllaç al Programa del curs

Last modified on Dimarts, 26 Juny 2018 14:30
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex