fbpx

La preparació i conservació de fòssils a la Fira Recerca en Directe

De l'11 al 14 d'abril i en el marc de la 16a edició de la Fira Recerca en Directe -organitzada pel Parc Científic de Barcelona i Obra Social "la Caixa"- més de 75 investigadors i tècnics d'onze centres capdavanters de Catalunya traslladaran els seus laboratoris a CosmoCaixa Barcelona per convidar als ciutadans a participar en les tasques professionals que desenvolupen en els seus llocs de treball i resoldre enigmes tot seguint el mètode científic.

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) participa per tercer cop en aquest esdeveniment. La Fira està adreçada a alumnes de secundària, que hi acudeixen durant la setmana, i al públic familiar el dissabte el matí. En aquesta ocasió, l’Àrea de Conservació i Preparació de l’ICP muntarà un petit laboratori on els participants podran eliminar mecànicament la matriu de sediment que envolta els fòssils, consolidar-los perquè conservin les seves característiques originals i fer una rèplica d’un d’ells que posteriorment es podran endur a casa.

La Fira Recerca en Directe es planteja com a una mostra de projectes de diferents disciplines amb un format de proximitat, on es presenta l’oportunitat de parlar cara a cara amb els mateixos investigadors, així com de realitzar petits experiments amb la instrumentació científica i part del laboratori que desplacen fins a la Fira.

Va néixer el 2003 per establir un canal de comunicació on es pogués transmetre a la població el mètode científic i la recerca que es porta a terme als laboratoris de tot Catalunya.

Més informació: Web de la Fira Recerca en Directe

Last modified on Dilluns, 09 abril 2018 17:17
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex