fbpx

III Trobada de Tècnics de Col·leccions de Ciències Naturals de Catalunya

III Trobada tècnics de col·leccions de ciències naturals de Catalunya III Trobada tècnics de col·leccions de ciències naturals de Catalunya ICP


La seu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona va acollir el proppassat 25 de novembre la tercera edició d’aquest esdeveniment reunint uns 50 professionals vinculats a la gestió de les col·leccions de ciències naturals a Catalunya. Aquestes trobades són un espai on experts de diverses entitats comparteixen experiències i solucions per millorar l’estat de les seves col·leccions.

Després de les edicions anteriors organitzades pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona (2013) i el Museu del Ter (2014), en aquesta ocasió va ser l’ICP de la mà de Marta Soteras i Jordi Galindo, tècnic de col·leccions i de patrimoni paleontològic de l’ICP, respectivament, qui va organtizar aquesta trobada. Hi van assistir 50 professionals que desenvolupen les seves tasques en els següents centres i museus:

A la jornada es van presentar 10 ponències. Entre els temes tractats van destacar aspectes relacionats amb la documentació, registre i catalogació de les col·leccions, eines per generar col·leccions en línia, aspectes sobre la conservació , així com xerrades sobre didàctica de les col·leccions i com divulgar-les. Abans de la sessió de la tarda, els participants van poder visitar el laboratori de restauració de l’ICP.

Galeria d'imatges

Aquestes trobades s’han consolidat com a espai de trobada dels professionals i de relació interinstitucional on compartir experiències I recursos, iniciar col·laboracions, oferir assessoraments en la identificació de mostres, en la descripció de les col·leccions, etc. L’any vinent el Museu Darder-Espai d’Interpretació de l’Estany (a Banyoles), en serà l’entitat organitzadora aprofitant el centenari de la seva inauguració.

Les col∙leccions de ciències naturals requereixen d'uns processos específics de preparació, conservació i gestió. Per la seva banda, tot i el context econòmic i social en el qual ens trobem en els darrers anys, les institucions que allotgen aquest tipus de col∙leccions es veuen obligades a afrontar els seus deures malgrat les restriccions econòmiques.

+ info: Programa de la III Trobada de Tècnics en Col·leccions de Ciències Naturals

Last modified on Dijous, 26 Novembre 2015 18:36
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex