III Encuentro de técnicos de colecciones de ciencias naturales de Cataluña

III Trobada tècnics de col·leccions de ciències naturals de Catalunya III Trobada tècnics de col·leccions de ciències naturals de Catalunya ICP

III Trobada de Tècnics de Col·leccions de Ciències Naturals de Catalunya

La sede del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont en el Campus de la Universidad Autónoma de Barcelona acogió el pasado 25 de noviembre la tercera edición de este evento que reunió a 50 profesionales vinculados a la gestión de las colecciones de ciencias naturales en Cataluña. Estos encuentros son un espacio donde expertos de diversas entidades comparten experiencias y soluciones para mejorar el estado de sus colecciones.

Después de las ediciones anteriores organizadas por el Museo de Ciencias Naturales (2013) y el Museo del Ter (2014), en esta ocasión fue el ICP de la mano de Marta Soteras y Jordi Galindo, técnico de colecciones y de patrimonio paleontológico del ICP, respectivamente, quien organizó este encuentro. Asistieron 50 profesionales que desarrollan sus tareas en los siguientes centros y museos:

A la jornada es van presentar 10 ponències. Entre els temes tractats van destacar aspectes relacionats amb la documentació, registre i catalogació de les col·leccions, eines per generar col·leccions en línia, aspectes sobre la conservació , així com xerrades sobre didàctica de les col·leccions i com divulgar-les. Abans de la sessió de la tarda, els participants van poder visitar el laboratori de restauració de l’ICP.

Galeria d'imatges

Aquestes trobades s’han consolidat com a espai de trobada dels professionals i de relació interinstitucional on compartir experiències I recursos, iniciar col·laboracions, oferir assessoraments en la identificació de mostres, en la descripció de les col·leccions, etc. L’any vinent el Museu Darder-Espai d’Interpretació de l’Estany (a Banyoles), en serà l’entitat organitzadora aprofitant el centenari de la seva inauguració.

Les col∙leccions de ciències naturals requereixen d'uns processos específics de preparació, conservació i gestió. Per la seva banda, tot i el context econòmic i social en el qual ens trobem en els darrers anys, les institucions que allotgen aquest tipus de col∙leccions es veuen obligades a afrontar els seus deures malgrat les restriccions econòmiques.

+ info: Programa de la jornada

Last modified on Jueves, 26 Noviembre 2015 18:35
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca