11 Feb 2015
24280 times

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont us presenta el programa d'activitats escolars per al nou curs 2021-2022 adreçat a les escoles, instituts i altres centres educatius. En aquest document trobareu diverses propostes per abordar múltiples àrees de coneixement com la biologia, la geologia, les matemàtiques, el dibuix o les llengües a partir de la paleontologia. Algunes de les propostes que trobareu per als diferents grups d’edat són el taller “Com vivien els dinosaures dels Pirineus?” (amb la possibilitat de fer-lo en anglès) o un taller sobre evolució humana.

Amb la situació de pandèmia actual, hem adoptat mesures de prevenció per tal protegir la salut d’infants i educadors. Si voleu més informació sobre les mesures implementades o voleu conèixer les activitats que hem adaptat per fer-les al vostre centre, podeu contactar amb nosaltres.

Totes les activitats són al Museu de l’ICP, veniu a descobrir-les! Avui investigues tu!!

Per a més informació i reserves podeu escriure a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o trucar al 93 726 17 69.

VISITES

 • Visita lliure A partir del cicle superior de Primària.
  Una tutora científica virtual guiarà el visitant al llarg del seu propi procés de recerca científica, des de l’excavació d’un fòssil fins a la publicació dels resultats de la investigació. 30€/grup.
 • Visita guiada ESO i Batxillerat
  Veniu a fer una visita guiada per personal del centre. Descobrireu les exposicions permanents i temporals i accedireu a zones del museu que habitualment no estan obertes al públic. Consulteu horaris. 75€/grup

TALLERS ESCOLARS

Totes les activitats inclouen entrada i materials per visitar el museu. Treballem amb materials diversos: fotografies impactants, rèpliques de fòssils i eines audiovisuals o multimèdia.

En tots els tallers oferim una introducció a la paleontologia, amb les múltiples disciplines que hi participen, i us plantegem un problema que heu de resoldre referent al fòssil que investigueu.

Hi ha tallers adaptats a infants i joves amb necessitats educatives especials. Consulteu.

 • El titanosaure i els seus amics. Educació infantil.
  A través d’un conte, en aquesta activitat coneixerem el Titanosaure i d’altres espècies. Tot això amb dinàmiques molt divertides on els infants són els protagonistes. Descobrirem què és això de la paleontologia, veurem que no tots els dinosaures menjaven el mateix, ni caminaven igual. Durada: 1h. 75€/grup

 • Històries de ratolins. Educació infantil
  Un conte sobre un petit hàmster que li demana a la seva àvia com eren els seus avantpassats és el punt de partida per explicar què són els micromamífers. En aquest taller en coneixerem alguns i aprendrem a distingir-los. Activitat adaptada per a persones amb discapacitats sensorials. Durada: 1h. 75€/grup
 • Com vivien els dinosaures dels Pirineus? Educació infantil i Primària
  Descobrirem com les rèpliques fòssils de dinosaure ens parlen sobre aspectes relacionats amb la vida, la morfologia, els hàbits o la grandària d’aquests animals. Aquest taller també es pot fer en anglès. Durada: 1h. 75€/grup
 • El món dels fòssils. Primària
  A partir de la visita a les sales i al taller del laboratori i el treball amb rèpliques fòssils a l’aula, s’introdueix els infants al divers món dels fòssils i a la feina que fan els paleontòlegs i les paleontòlogues. Durada: 1h. 75€/grup
 • L'evolució dels vertebrats. Cicle mig i superior de Primària
  A partir del coneixement del propi cos compararem el nostre esquelet amb el d’altres animals vertebrats (dinosaures, mamífers, rèptils, etc) per veure quines semblances i diferències podem trobar i a què obeeixen.. Durada: 1h. 75€/grup
 • Aprenent i dibuixant dinosaures. Primària. Aquesta activitat introdueix als infants al dibuix i explica com aquest mitjà de comunicació ens permet aprendre del nostre entorn i explicar-lo. Per fer-ho, ens servirem de diverses tècniques de dibuix. Al mateix temps coneixerem
  diversos aspectes de la biologia dels dinosaures, aquests fascinants animals que es van extingir fa 66 milions d’anys i que podem reviure gràcies a la recerca científica i a la il·lustració. Durada: 1h 30min. 90€/grup.
 • Introducció a la il·lustració científica. Secundària i Batxillerat artístic
  Què és i per què serveix la il·lustració científica? Reconstruirem la musculatura i la pell d’un animal del passat i dibuixarem un crani amb la tècnica del puntillisme. Durada: 1h 30min. 90€/grup.
 • Gairebé humans. ESO, Batxillerat i Cicles formatius
  A partir d’aspectes relacionats amb l’esquelet i l’estudi de cranis de primats antropomorfs fòssils mirarem d’entendre el procés evolutiu que ha portat cap a la posició bípeda a la nostra espècie i altres parents propers.. Durada: 1h 30min. 90€/grup.
 • Fes servir el cap! 2n cicle d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius
  Mitjançant la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids i amb l’ajuda de les matemàtiques ens endinsarem en el fascinant món de l’evolució humana. Durada: 1h 30min. 90€/grup.
 • Cabres petites i conills gegants. Batxillerat i Cicles formatius
  L’anàlisi de rèpliques de cranis, motlles endocranials i làmines, ens servirà per analitzar fenòmens curiosos de l’evolució com ara la insularitat, una possibilitat més del gran laboratori de l’evolució i la selecció natural. Durada: 1h 30min. 90€/grup.

MALETES DIDÀCTIQUES

Tots els nivells

Material de préstec gratuït. El professorat s'encarrega de treballar amb aquest material de suport i els materials didàctic d'acompanyament i es fa responsable de retornar la maleta en bon estat.

 • Maleta de dinosaures. Conté reproduccions de les següents peces: dents de dinosaure carnívor i de dinosaure herbívor, rastres de petjades, ou i vèrtebra.
 • Maleta de fossilització. Conté reproduccions de les següents peces: motlle extern i intern d'invertebrat, impressions de fulles, empremta, mandíbula d'herbívor, copròlit (excrement fòssil), tronc d'arbre i rastre d'invertebrat.
 • Maleta d'evolució humana. Conté reproduccions dels següents cranis: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus robust (Paranthorpus boisei d'Olduvai), Australopithecus gràcil (Sterkfontein 5), Homo habilis (OH- 24), Homo ergaster (o
  Homo erectus arcaic) i Homo neanderthalensis.
 • Maleta de mamífers. Conté reproduccions i originals de cranis i mandíbules de mamífers actuals i fòssils per poder treballar a l'aula temes d'evolució.
Last modified on Miércoles, 30 Marzo 2022 09:11
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex