fbpx

Una intervenció a Masquefa recupera una cinquantena de fòssils del Miocè

L’Ajuntament de Masquefa va presentar la setmana passada els resultats de l’informe sobre la intervenció paleontològica preventiva realitzada al Turó del Cairot, al sector industrial de Can Bonastre, entre el mes de desembre de 2017 i el febrer de 2018. La compareixença va anar a càrrec de l’alcalde Xavier Boquete i Jordi Galindo, cap de l’Àrea de Treball de Camp de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

La intervenció paleontològica al Turó del Cairot (Masquefa), duta a terme en dues campanyes, ha permès recuperar un total de 49 restes fòssils. El mes de desembre de 2017, durant la primera part de la campanya, es van recuperar sis restes siglades de vertebrats fòssils; mentre que entre els mesos de gener i març de 2018, en el marc de la segona i última campanya de la intervenció, es van recuperar 43 restes fòssils siglades.

L’informe preliminar elaborat per l'ICP conclou que les restes animals trobades pertanyen molt probablement al Miocè superior, en un període de temps geològic que es situaria a l’entorn dels 11 milions d’anys. Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va destacar el valor “científic i històric” de les restes trobades i va assegurar que “amb aquesta intervenció hem demostrar un cop més que és possible compatibilitzar la recuperació del patrimoni paleontològic de Masquefa i del nostre entorn amb l’execució d’obres de primer ordre sense que se’n vegin compromeses cap de les dues actuacions”.

Jordi Galindo, cap de l’Àrea de Treball de Camp de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, va destacar l'interès científic dels jaciments de Masquefa, equiparables als que es troben en altres municipis pròxims i que formen part de la Conca del Vallès-Penedès i en els quals s'han recuperat especimens d'alt valor científic, com el mateix Pau (Pierolapithecus catalaunicus) o la Laia (Pliobates cataloniae). "Un cop els fòssils recuperats en aquesta intervenció  hagin estat estudiats pels investigadors, des de l'ICP creiem que és important que retornin al territori on s'han excavat per a ser exposats i posats en valor", va comentar.

En el marc de la col·laboració entre l'ICP i l'Ajuntament, el pròxim divendres 11, a les 18:30 h, l'investigador associat a l'ICP, Àngel H. Luján, impartirà la xerrada "Masquefa, el paradís perdut fa 11 milions d’anys" en el marc del programa Fem Cultura 2018. La conferència se celebrarà a la sala d’actes de la Biblioteca municipal.

Last modified on Martes, 08 Mayo 2018 15:47
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex