Omar Cirilli

Investigador postdoctoral 'Juan de la Cierva'
Grup de Recerca en Paleobiodiversitat i Filogènia

Omar Cirilli és un Investigador Postdoctoral Juan de la Cierva a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Després d'obtenir un Grau en Ciències Naturals (2015) i un Màster en Geologia (2018) a la Universitat de Florència (Itàlia), va realitzar el seu doctorat a la Universitat de Pisa (2018-2022) amb una tesi sobre l'evolució del gènere Equus a Eurasia durant el Pleistocè. Posteriorment, va obtenir una posició de recerca postdoctoral a la Howard University (Washington D.C., EUA, 2022-2023) i va ser nomenat investigador associat del Smithsonian Natural History Museum (Washington D.C., EUA, 2022-2023). Des de gener de 2024, va començar la seva nova posició postdoctoral a l'ICP. 

La seva investigació es centra en l'evolució d'èquids fòssils tridàctils i unidàctils, incloent zebres modernes, ases, cavalls i els seus parents extints. Principalment, es concentra en la taxonomia, biocronologia, paleobiogeografia i evolució dels èquids a Amèrica del Nord, Eurasia i Àfrica. Durant el seu doctorat, també va desenvolupar una nova metodologia assistida per ordinador per a retrodeformar espècimens fòssils utilitzant imatges 3D. 

La seva recerca ha estat publicada en revistes prestigioses (per exemple, Scientific Reports, Quaternary Science Reviews, Journal of Human Evolution) i presentada en reunions nacionals (per exemple, Paleodays) i internacionals (per exemple, EAVP, SVP). Participa en diversos projectes de recerca internacionals d'Itàlia, Espanya i Estats Units, i també ha format part de comitès científics i activitats de divulgació. 

Perfil de ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Omar-Cirilli 

SCOPUS Author ID: 57190411685 

ORCID: 0000-0001-8478-1462 

Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Last modified on Miércoles, 31 Enero 2024 10:03
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca