Alba Vicente

Investigadora 'Beatriu de Pinós'
Grup de Recerca en Paleoecologia i Biocronologia

Especialista en caròfits fòssils del Cretaci inferior fins al Neógen, especialment de les conques continentals de la Iberia i del Nord de Mèxic. Es va doctorar a la Universitat de Barcelona i poc després és va incorporar a la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) com a investigadora postdoctoral. La seva incorporació a l’Instituto de Geología de la UNAM va suposar l’inici d’una nova línia d’investigació de caròfits fòssils a Mèxic i li va permetre iniciar col·laboracions tant amb personal investigador mexicà com amb d’altres països d’América, com el Perú. Els seus treballs es centren principalment en l’estudi taxonòmic, paleoecològic, biostratigràfic i paleogeogràfics d’aquests macròfits aquàtics. Després de 3 anys i mig d’estada a la UNAM, es va incorporar al Centro Interdisciplinar de Ciencias Marinas (CICIMAR) del Instituto Politécnico Nacional (IPN) com a investigadora postdoctoral associada al projecte “¿Está sucediendo una sexta extinción masiva en los océanos?” on ha treballat durant més de dos anys en la avaluació i modelització de les extincions marines dels darrers 540 Ma per entendre la crisis biòtica actual.

Compta amb un total de 19 publicacions indexades, 5 publicacions arbitrades i un llibre divulgatiu a la editorial Paidós (Planeta). Ha participat en més de 30 resums de congressos, i en nombroses xerrades tant de nivell acadèmic com divulgatiu. Ha sigut revisora de nombroses revistes de renom com Cretaceous Research, Historical Biology, Journal of Systematic Palaeontology, Papers in Paleontology o Review of Palaeobotany and Palynology, entre d’altres. Els seus mèrits, van permetre la seva entrada al Sistema Nacional de Investigadores e Investigadoras de México, del qual és membre (SNII-I) des de 2019.

Actualment forma part de l’equip de recerca de l’Institut Català de Paleontologia, Miquel Crusafont, mitjançant una beca postdoctoral “Beatriu de Pinós” amb un projecte enfocat a l’estudi de la flora de caròfits Miocena del Vallés Penedès, amb l’objectiu d’entendre els canvis biostratigràfics i paleoecològics d’aquestes flores i la seva resposta als canvis climàtics típics d’aquella època.

Contacte i webs de consulta:
e-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0313-7104
Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Alba-Vicente-2

Last modified on Viernes, 15 Marzo 2024 12:01
Rate this item
(0 votes)
More in this category: « Souzanna Siarabi

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca