David Patrick Groenewald

Investigador postdoctoral 'Marie Skłodowska-Curie'
Grup de Recerca Paleobiologia Computacional

Vaig créixer envoltat d'afloraments fossilíferes a l'Estat Lliure, Sud-àfrica, i des de ben petit vaig mostrar interès per la geologia i la paleontologia. Els meus pares van començar els Tours de Dinosaures de Clarens a principis de la dècada de 1990, i vaig passar diverses vacances escolars guiant turistes i mostrant-los les meravelles geològiques i paleontològiques de la Vall Clarens - Golden Gate. Després d'obtenir la meva llicenciatura en Ciències de la Vida a la Universitat de Sud-àfrica (UNISA) el 2014, em vaig traslladar a Johannesburg per fer la meva llicenciatura amb Honors (2015), el Màster i finalment el meu Doctorat a l'Institut d'Estudis Evolutius (ESI) de la Universitat de Witwatersrand. La meva tesi doctoral, que vaig obtenir el 2021, es va centrar en la lito- (roques) i bioestratigrafia (fòssils) entre el pèrmic mitjà a tardà entre els grups Ecca i Beaufort al nord de la principal Conca de Karoo a Sud-àfrica. Després del meu doctorat, em van atorgar una beca postdoctoral GENUS per estudiar la transició pèrmic-triàsica a la província de KwaZulu-Natal, on encara estava basat a l'ESI.

Actualment sóc beneficiàri d'una beca Marie Curie (https://cordis.europa.eu/project/id/101060666). Utilitzant una combinació de geocronologia U-Pb de zircons detrítics, sedimentologia i fòssils de cossos i rastres de vertebrats, el meu projecte, ExtinctRecov, pretén millorar la nostra comprensió de com les comunitats faunístiques pèrmic-triàsiques als Pirineus catalans i les conques del sud de França van canviar amb el temps i millorar-ne la correlació amb altres conques, especialment la Conca principal de Karoo a Sud-àfrica.

La meva recerca ha estat publicada en revistes internacionals (PLOS One, Palaeo3, Journal of Systematic Palaeontology, Journal of African Earth Sciences, Palaeontologia Africana i Lethaia), i l'he presentat en diverses conferències nacionals i internacionals (PSSA, IGC, SVP, EAVP i ICCI).

Contacte: 

Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Una llista completa de publicacions està disponible aquí: www.researchgate.net/profile/David_Groenewald

Last modified on Viernes, 02 Febrero 2024 09:57
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca