Onzena edició del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus a Sabadell

Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021 Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021 Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021

Per onzè any consecutiu els museus de Sabadell s’uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es duu a terme anualment el 18 de maig, amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats gratuïtes, per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin visitar-los.

Cadascun dels museus participants —Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, Museu d’Història de Sabadell, Museu d’Art de Sabadell, Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i Museu de la vida al camp de l’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell— exposarà a partir del divendres 13 la "Joia del Museu" procedent del seu fons. Alhora, hi haurà jornada de portes obertes per visitar les exposicions de cada institució durant tot el cap de setmana.

Les joies dels museus

Enguany els diferents equipaments destaquen els elements següents:

 • Figures de Kamisumo. Exposició “Mirades al Japó”
  ESPAI CULTURA FUNDACIÓ 1859 CAIXA SABADELL.
  C. d’en Font, 25 

 • Museu d'Art del Riu Ripoll. Manuel Sánchez Verdum. Un conservador de las cosas que se tiran. Sitesize - Elvira Pujol i Joan Vila Puig. Col·lecció Nacional d’Art Contemporani.
  MUSEU D’ART DE SABADELL.
  C. del Doctor Puig, 16

 • Sabadell 1300. El Raval medieval
  MUSEU D’HISTÒRIA DE SABADELL
  C. de Sant Antoni, 13

 • Esquelet de Myotragus balearicus de Cova d’Es Bufador (Mallorca). 5 milions d’anys.
  MUSEU DE L’INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT
  C. de l’Escola Industrial, 23

 • Espai Natura. 50 anys de cultura i natura.
  MUSEU DE LA VIDA AL CAMP. ESPAI NATURA FUNDACIÓ 1859 CAIXA SABADELL.
  C. del Bosc, 1

La Nit dels Museus

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus se celebra, el dissabte 14, la Nit dels Museus, durant la qual els museus obriran fins a la mitjanit. La Nit dels Museus té com a objectiu apropar als museus un públic més jove, així com generar una xarxa europea al voltant d’aquest esdeveniment festiu. A Sabadell, a la Nit dels Museus, es farà un seguit d’actuacions en col·laboració amb diverses entitats de la ciutat als diferents museus:

 • 19:00 Aula de Música de Cambra de l’Escola Municipal de Musica i Conservatori de Sabadell al Museu d’Història de Sabadell.
 • 19:45 Actuació de dansa a càrrec de la Companyia Hanami Danza amb la peça “Diálogo ausente” a l'Espai Cultura Fundació 1859
 • 20:30 Dones Compositores. Aula de Cant Del Conservatori de Sabadell al Museu d’Art de Sabadell
 • 21:15 Actuació del cor “Els Notes” al Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Visites guiades i tallers familiars

A més, s’han preparat visites guiades, tallers familiars, entre els quals destaquen els següents:

 • Diumenge 15 de maig, d'11 a 14h. Mostra de tallers familiars dels museus participants. Plaça del Gas.
 • Dimecres 18 de maig, a les 12 h. Visita guiada a les exposicions temporals i permanents i a la Joia del Museu. Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
 • Dimecres 18 de maig, 18:00. Visita guiada a l’exposició permanent “Sabadello, el naixement d’una vila (segles XI-XV)” i a la Joia del Museu, amb intèrpret de signes. Museu d’Història de Sabadell.
 • Dimecres, 1 de juny a les 18.30 h. Conferència: “El Raval medieval de la vila de Sabadell (segles XIII-XV). L’aportació de l’arqueologia urbana al seu coneixement històric”, a càrrec de Jordi Roig, comissari de Descobreix la Joia del Museu, Sabadell 1300. El raval medieval. Museu d’Història de Sabadell.

El programa complet de tots els Museus està disponible al web del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) des de 1977. Un dia en què aquests equipaments són els veritables protagonistes, obren les portes i ofereixen una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

La Nit dels Museus és una iniciativa creada l’any 2005 pel Ministeri de Cultura francès i apadrinada des de 2011 pel Consell d’Europa i la UNESCO. La proposta té com a objectiu fer que els museus siguin més accessibles al públic en general i, en particular, a un públic més jove.

Last modified on Wednesday, 11 May 2022 20:32
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca