fbpx

L’ICP exposarà l’embrió de la col·lecció de fòssils del Museu Crusafont en el Dia Internacional dels Museus

14 Mai 2008
527 times

És la mandíbula d'un mastodont, l'avantpassat dels elefants, trobada a Sabadell l'any 1925 en les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat


La joia del museu Miquel Crusafont d'enguany, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, és una mandíbula de mastodont, avantpassat dels elefants actuals. El fòssil s'exposarà del divendres 16 al diumenge 25 de maig a la seu de l'Institut Català de Paleontologia 'Miquel Crusafont'.

L’any 1925 en les obres del túnel subterrani dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per unir Sabadell-Estació amb Sabadell-Rambla, a quinze metres de fondària sota l’encreuament dels carrers Hora Nova i Mina, va aparèixer una mandíbula de l’espècie de mastodont, Tetralophodon longirostris, de 60x35x15 cm del Miocè, fa uns 11 milions d’anys. Aquest animal tenia quatre ullals, dues al maxil·lar superior, molt grans, i dues a l’inferior, més curtes i corbades cap avall.

En el seu moment, la troballa de la mandíbula del mastodont fou determinant perquè significà, en paraules del mateix Miquel Crusafont, "l’origen de la nostra col·lecció paleontològica". És per aquest motiu que, ara que comencen les obres de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sabadell, l’Institut Català de Paleontologia ha escollit aquesta peça per donar-la a conèixer a la ciutadania. Donada la riquesa fossilífera del subsòl de la ciutat, l’ICP espera amb il·lusió fer el seguiment de les obres a cel obert de les noves estacions dels Ferrocarrils amb la seguretat que apareixeran més restes interessants.

Més info: http://www.museus2008.cat/

Publicada el 2008-05-14 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dilluns, 09 Febrer 2015 10:12
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex