El nou llibre de l’ICP, Fa olor de dinosaure, apropa els secrets de la paleontologia als joves

19 Des 2008
648 times

El relat està pensat perquè el professorat d’ESO i Batxillerat el pugui usar per fer créixer l’interès dels alumnes per les ciències naturals, la geologia i la paleontologia
Fa olor de dinosaure és un relat il•lustrat d’una trentena de pàgines escrit per l’investigador del Servei d’Arxius de la Ciència (SAC) de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carlos Acosta, i l’estudiant de batxillerat Santiago Acosta que narra la visita d’un grup de setze adolescents a un museu de Paleontologia. Durant la visita, el professor explica als seus alumnes la història de la terra i l’aparició de les formes vivents, centrant-se en la vida durant el Mesozoic, fa entre 251 i 65 milions d’anys, quan els dinosaures dominaven el planeta.
La protagonista i els seus companys viuen una aventura inoblidable fent un recorregut virtual a través del material expositiu del museu. En aquest sentit, mitjançant il•lustracions i claus secretes que cal anar desxifrant, el lector podrà veure les imatges virtuals que tenen davant seu els protagonistes i que corresponen a les obtingudes pels paleontòlegs de l’ICP en la seva feina diària. Per obtenir-les, cal escriure les claus en un enllaç al web de l’ICP (www.icp.cat).
El relat, en el que ha col•laborat el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, pretén apropar la ciència als joves i, a la vegada, facilitar una eina de treball divertida al professorat d’ESO i Batxillerat per fer créixer l’interès dels adolescents per la paleontologia, la geologia i les ciències naturals. En l’elaboració del llibre ha participat activament l’equip de recerca de Mesozoic de l’ICP, que ha volgut donar èmfasi a la importància de l’ús de les noves tecnologies en la investigació paleontològica, com ara la informàtica, els escàners i els tac.
Presentació a càrrec dels autors:
Dia: 8 de gener de 2009
Hora: 19h
Lloc: Auditori de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (c/ de les Tres Creus, 127-129)

Publicada el 2008-12-19 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dilluns, 09 Febrer 2015 10:10
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex