Més de 2.600 persones participen en el Dia Internacional i la Nit dels Museus a Sabadell

Tallers familiars a la plaça del Gas organitzats amb motiu del Dia Internacional dels Museus Tallers familiars a la plaça del Gas organitzats amb motiu del Dia Internacional dels Museus Ajuntament de Sabadell

 

Del 14 al 18 de maig, la ciutadania de Sabadell s'ha sumat a la celebració del Dia Internacional i Nit dels Museus 2022, la primera edició des de fa dos anys que s'ha pogut celebrar sense restriccions a causa de la pandèmia de COVID-19.

Aquests dies, els espais museístics de la ciutat han celebrat conjuntament l’onzena edició del Dia Internacional i Nit dels Museus de Sabadell. Entre els dies 14 i 18 de maig, 2.639 persones han assistit a les diferents propostes ofertes pel Museu d’Història, el Museu d’Art, l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu de la vida al camp de l’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Durant aquests dies, aquests espais han fet jornades de portes obertes i han exposat algunes peces singulars de la seva col·lecció que s’han anomenat la Joia del Museu.

El dia 14 s’ha celebrat la Nit dels Museus amb els diferents espais oberts fins a mitjanit i els visitants han pogut gaudir d’actuacions de dansa i música a càrrec d’entitats de la ciutat. En aquesta edició, els museus han comptat amb la col·laboració de l’Aula de Música de Cambra de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Sabadell, la Companyia Hanami Danza, l’Aula de Cant Del Conservatori de Sabadell i el cor Els Notes.

Actuació del cor de Sabadell "Els Notes" al Museu de l'ICP durant la Nit dels Museus

Durant la Nit dels Museus, pel Museu d’Història hi han passat 156 persones, 430 pel d’Art, 570 pel Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i 131 persones per l’Espai Cultura. El dia 15, els museus van oferir conjuntament tallers familiars gratuïts a la Plaça del Gas en els que hi van participar 486 persones. Finalment, el dia 18, es va commemorar el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades al Museu d’Història i al Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Els diferents espais museístics de la ciutat s’han mostrat satisfets amb la participació d’aquesta edició, la primera que s’ha pogut celebrar des de fa dos anys sense mesures especials a causa de la pandèmia.

Imatge principal: els museus de la ciutat van organitzar una sessió conjunta de tallers a la Plaça del Gas. (imatge: Ajuntament de Sabadell)

Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca