fbpx

Zebres, cavalls i ases, objecte d’una nova tesi doctoral a l’ICP

Carmen Nacarino, investigadora del Grup de Paleobiologia Evolutiva de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), va defensar divendres passat el seu treball de tesi per obtenir el títol de doctora en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Nacarino ha centrat el seu estudi en les life histories de les espècies del gènere Equus, que inclou els cavalls, ases i zebres actuals, a més de diferents espècies extintes. El tribunal li va concedir la màxima qualificació.

La tesi doctoral de Carme Nacarino està centrada en l'anàlisi de la histologia òssia i dental d'Equus actuals i extints per inferir les seves característiques biològiques i de life history més importants, és a dir, la seqüència dels esdeveniments relacionats amb la supervivència i la reproducció que es produeixen des del naixement fins a la mort d'un animal. Determinats esdeveniments deixen un rastre característic en els ossos que es poden relacionar amb etapes tan diferents com el naixement o l'entrada en l'edat reproductiva. Per primera vegada en mamífers, les seves investigacions descriuen una marca de creixement no cíclica en els ossos que està relacionada amb una aturada del creixement en els poltres durant el naixement.

L'estudi de les life histories proporciona, a més, informació sobre les condicions ecològiques de l'ecosistema, la biodiversitat, demografia i vulnerabilitat d'espècies actuals, però els mètodes també poden aplicar-se a espècies extintes. Més enllà dels Equus actuals, Nacarino ha analitzat la histologia òssia de les espècies del Plistocè Mitjà E. steinheimensis i E. mosbachensis i l'esmalt dental de les del Plistocè Superior E. ferus i E. hydruntinus, en un primer intent per reconstruir la life history dels Equus fòssils. Els resultats preliminars obtinguts en la tesi indiquen que els èquids més grans del Plistocè Mitjà creixien a taxes més elevades que les espècies del Plistocè Superior i actuals, més petites.

La tesi doctoral ha estat dirigida per la Dra. Meike Köhler (Departament de Paleobiologia Evolutiva, ICP) i el Dr. Xavier Jordana (Grup de Recerca en Osteobiografia, UAB).

Notícies relacionades:

- El moment del naixement queda registrat als ossos

Last modified on Dimarts, 02 Octubre 2018 13:03
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex