El Museu Paleontològic Samuntada a punt d’obrir portes

05 Mai 2016
2042 times

Durant dos dies Sabadell tindrà dos museus de paleontologia: d’una banda, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i, de l’altra, el Museu Paleontològic Samuntada, un projecte que han dut a terme els alumnes de 2n i de 6è de l’Escola Samuntada de Sabadell en el context del projecte “Magnet: Aliances per a l’èxit educatiu” de la Fundació Jaume Bofill en el que l’ICP hi està involucrat des de fa 3 anys.

El museu, que s'adreça a les famílies de l'escola però també a tota la ciutat, obrirà el dissabte 14 de maig, de 10 a 12h amb visites guiades i el dilluns 16, d'11 a 13h, coincidint amb la Festa Major del barri. Els autors d'aquest projecte ha estat l'alumnat de 2n i de 6è de l’Escola Samuntada, amb un intens treball col·laboratiu que ha comptat amb el suport de la resta de l'escola. L’ICP hi ha aportat les rèpliques que s’hi exposaran i els alumnes han desenvolupat tot el projecte, organitzats en les següents comissions de treball:

 • Rèpliques: visites al Museu de l’ICP, fotos de les rèpliques, presa de mesures, elaboració de les fitxes tècniques...
 • Publicitat: creació del logo del Museu Paleontològic Samutada (MPS), blog del MPS, organització d'un concurs de cartells, vídeo de promoció.
 • Economia: recull del material necessari, pressupost i comanda.
 • Guies del museu: recerca d'espais adients, preparació de les presentacions orals adreçades al públic.
 • Manteniment: retolació i decoració dels diferents espais.
 • Activitats: preparació i dinamització de tres tallers simultanis en l'horari d'obertura del museu. Botiga del museu.

Dins del Projecte Magnet també s’inscriu la III Jornada Magnet: cloenda d’un curs científic que tindrà lloc el dia 6 de maig a l'Auditori de l'Hospital Taulí on tots els cursos de l’Escola Samuntada exposen les recerques que han dut a terme durant el curs escolar al voltant de la Paleontologia. El programa de la jornada és el següent:

1r BLOC:

de les 9,45 a les 10,45h.

 •  El Dentetes. Presentació dels alumnes de P3
 •  Els fòssils. Presentació dels alumnes de 5è
 •  Què és un arqueòleg?. Presentació dels alumnes de P4
 •  Museu Paleontològic Samuntada. Presentació dels alumnes de 2n i 6è 

2n BLOC:

de les 11h a les 12:15h:

 •  Quin animal era el T-Rex? Presentació dels alumnes de P5
 •  Els animals sempre han estat així?  Presentació dels alumnes de 3r
 •   L'evolució dels homínids. Presentació dels alumnes de 1r
 •  Els científics: descobrim i investiguem. Presentació dels alumnes de 4t

“Magnet: Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament que té per objectiu acompanyar els centres escolars en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució.  Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, música, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

L’ICP s’hi va incorporar el 2013-2014, amb l’Escola Samuntada de Sabadell. L’objectiu de l’aliança és el que el centre desenvolupi, en un període de quatre anys, un projecte educatiu innovador i de qualitat al voltant de la paleontologia que acabi sent de referència en el seu territori i atractiu, tant per les famílies com per la comunitat educativa. L'equip docent del centre compta amb l'assessorament de la formadora Carme Pablo i l'equip d'investigadors de l'ICP i el personal del Museu, per treballar la ciència des d'un enfocament competencial dels aprenentatges.

Imatge principal: els alumnes de Samuntada es documenten sobre les rèpliques que s’exposaran al Museu Paleontològic Samuntada (Escola Samuntada)

Notícies relacionades:

Last modified on Dimarts, 20 Desembre 2016 13:59
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

aflam neek sex