L’ICP s’incorpora al programa Magnet amb l’escola Samuntada de Sabadell

Carolina Cancelo (ICP) i l'equip de mestres de l'escola Samuntada

L'escola Samuntada de Sabadell i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) inicien un projecte de col·laboració dins del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu” per desenvolupar durant el curs 2013-2014 un projecte educatiu innovador pels pròxims quatre anys en aquest centre escolar que tingui la paleontologia com a eix vertebrador.

Magnet és un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament que té per objectiu acompanyar els centres escolars en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució.  Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, música, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Aquest curs 2013-2014, l’ICP s’ha incorporat com a nou centre a aquest programa amb l’Escola Samuntada de Sabadell. Aquesta aliança ha de permetre que, en els próxims quatre anys, el centre desenvolupi un projecte educatiu innovador i de qualitat al voltant de la paleontologia que acabi sent de referència en el seu territori i atractiu, tant per les famílies com per la comunitat educativa. L'equip docent del centre comptarà amb l'assessorament de la formadora Carme Pablo i l'equip d'investigadors de l'ICP i el personal del Museu, per treballar la ciència des d'un enfocament competencial dels aprenentatges.

En una fase inicial, el personal del centre de recerca i el de l’escola realitzaran diverses trobades per estudiar quins recursos ofereix la paleontologia com a disciplina científica per a ser utilitzada de forma transversal en els continguts curriculars de cada curs. El primer contacte es va produir el passat 18 de novembre, quan l’equip de mestres de l’escola va visitar el Museu de l’ICP per conèixer la recerca que s’hi fa, així com el programa d’activitats educatives i de divulgació que l’ICP du a terme des de fa anys.

L’acompanyament de l’ICP a l’escola inclourà:

• Assessorament en el desplegament del projecte d'innovació.
• Sessions de formació de l'equip docent del centre amb els professionals de la institució.
• Recursos per desenvolupar activitats amb l'alumnat.
• Difusió estratègica del projecte de centre i de les activitats que es desenvolupin en el marc del projecte.

Les escoles i institucions que van iniciar el programa dins el curs 2012-2013 són: Escola Josep M. de Sagarra (Barcelona) i Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Escola Eduard Marquina (Barcelona) i Institut de Ciències del Mar (CSIC), Escola Roser Capdevila (Sant Joan Despí) i Televisió de Catalunya (TV3), Institut Moisès Broggi (Barcelona) i Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Les escoles magnet es van crear als anys setanta als Estats Units amb l’objectiu de combatre la segregació que hi havia a les escoles públiques i augmentar el compromís voluntari d’alumnes, famílies i professorat envers una escola que oferís oportunitats per a tothom.

 + informació:

- Què són les escoles magnet? (video)
- Les escoles magnet. Una aposta per l'excel·lència i l'equitat

Last modified on Divendres, 23 Març 2018 14:01
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca