fbpx

L’Institut Català de Paleontologia escaneja fòssils a la Mútua de Terrassa

03 Jun 2008
2340 times

L’Institut Català de Paleontologia i la fundació Mútua de Terrassa col•laboren per aplicar la tecnologia sanitària a la paleontologia


La fundació Mútua de Terrassa i l’Institut Català de Paleontologia (ICP) han signat un conveni de col•laboració per aplicar les tecnològiques pròpies de l’àmbit sanitari a l’àmbit de la paleontologia, així com per promoure activitats de recerca i divulgació que puguin interessar a ambdues entitats.

Gràcies a l’acord, l’ICP pot utilitzar les instal•lacions del Centre de Tecnologia Diagnòstica de Mútua de Terrassa per fer Tomografies Axials Computeritzades (TAC) als fòssils. Aquesta tècnica, habitual en les tasques de diagnòstic mèdic, permet obtenir talls molt prims de tot el fòssil i així es pot observar la morfologia externa i interna del material.

El procés de fossilització provoca l'homogeneïtzació de les característiques químiques i físiques dels materials implicats i, per tant, per estudiar-ne l’interior sense malmetre els fòssils calen tècniques que discerneixin entre rangs de densitats diferents. El TAC ho permet gràcies a l'atenuació que sofreixen els raigs X al travessar la matèria en funció de la seva densitat.

Amb els TAC s’obtindran dades biomètriques, que serviran per analitzar superfícies o volums, tant de regions visibles com regions inaccessibles. Els models resultants podran ser usats, entre altres, de base per estudis de caràcter biomecànic, obtenir models 3D i per realitzar repliques del material. L'ús de les tècniques de digitalització aplicades a la paleontologia està donant grans resultats.

Publicada el 2008-06-03 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 10:24
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex