Signatura d’un conveni de col·laboració ICP-CHNCB i Museu d’Alcover

27 Oct 2009
2773 times

 

L’Institut Català de Paleontologia (ICP), el Museu d’Alcover i el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà signen un conveni de col·laboració que permetrà reprendre la investigació, la conservació i la divulgació de les restes fòssils dels jaciments de les “Pedreres d’Alcover-Montral-El Pinatell”. Gràcies a aquest acord, les tres institucions sumaran capacitats per conèixer i difondre més acuradament el passat de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Les col·leccions del Museu Municipal d’Alcover i del Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà conserven un conjunt importantíssim de fòssils del període del Triàsic, fa més de 230 milions d’anys. Aquests fons es caracteritzen per tenir una gran abundància d’éssers invertebrats, com  per exemple crustacis i bivalves, i de vertebrats, com poden ser peixos i rèptils. Aquests fòssils es troben en un molt bon estat de preservació, conegut com fòssil lagerstätten, degut a les condicions que es varen donar en aquesta àrea geogràfica. Aquest tipus de preservació és molt poc habitual i accentua l’excepcionalitat dels fòssils que afloren en aquesta àrea i la importància del seu estudi científic.

El conveni de col·laboració signat el dia 26 d’octubre, fomentarà l’intercanvi i sobretot la creació de nous coneixements al conjugar la capacitat conservadora d’aquests dos centres amb la capacitat d’investigació i recerca de l’ICP. Aquest conveni també significarà la participació d’investigadors del Centre d’Història Natural   de la Conca de Barberà, que passaran a integrar-se com a col·laboradors actius del grup de recerca Mesozoic de l’ICP.

La signatura d’aquest acord s’ha realitzat al Museu d’Alcover a les 12:30h, amb la presència de El Punt, Diari de Tarragona i altres periodistes locals. La Cadena Ser a Reus i Tarragona també ha fet ressò de la signatura de dit conveni. Esperem que aquest acte sigui l’inici d’una important feina tant a nivell científic, com de conservació de patrimoni i difusió de la ciencia i la cultura.

 

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:59
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b