El curs en Tècniques de Preparació i Conservació tindrà noves edicions

28 Jul 2011
2678 times

Imatge d'un sessió del curs de tècniques de preparació i conservació

El departament de Preparació i Conservació de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha conclòs amb èxit el primer curs en Tècniques de preparació i conservació de col·leccions d’Història Natural. Els bons resultats han fet que es celebri una nova edició el proper any

Durant els darrers dos mesos sis professionals arribats d’arreu de l’Estat (Extremadura, Barcelona, Girona, Múrcia, Àvila) han participat en aquesta formació amb l’objectiu d’aprofundir en les diferents tècniques de conservació.-preparació sistemes d’embalatge, mètodes d’ extracció de fòssils i realització de motlles i rèpliques.

La coordinadora del curs i cap del departament de Preparació i Conservació, Sandra Val es mostra molt satisfeta de l’acollida del curs i ja pensa en properes edicions. ‘La participació dels investigadors de l’ICP ha sigut molt positiva per fer una introducció a la paleontologia i donar a conèixer les línies de recerca de l’Institut. És alhora enriquidor pel nostre centre ja que donem a conèixer la nostra feina i establim relacions amb d’altres professionals. Ens quedem amb ganes de repetir l’experiència l’any vinent’. Els alumnes de la seva part han mostrat un gran interès en seguir col·laborant amb el laboratori de l’ICP amb la reallització de convenis de pràctiques per poder seguir amb la formació.

L'estudiant durant la preparació d'un fòssil

El curs s’ha dividit en tres tècniques específiques de treball amb restes fòssils originals. En primer lloc en la secció de Tècniques de treball al Laboratori, s’ha fet una aproximació a totes les tècniques conservació-preparació mecàniques i químiques que es desenvolupen en el laboratori de l’ICP. En relació a les Tècniques de Reproducció els alumnes han pogut conèixer els mètodes de realització de motlles i còpies, així com el ventall de productes que s’utilitzen per la creació d’aquestes. Per últim, dins la Conservació Preventiva s’han desenvolupat tasques de conservació-restauració i manteniment de la col·lecció, en aquest cas s’ha posat especial atenció en el procés d’embalatge i els suports de les restes fòssils.

El curs ha estat dissenyat per oferir una formació molt pràctica, tot i que s’han donat classes teòriques sobre les diferents disciplines. La Sandra explica que finalment ‘s’ha adaptat el curs a les necessitats i inquietuds de cada alumne, per tal de que aprofitessin més la seva estada. Ha estat un curs quasi fet a mida per a cada estudiant’.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 13:45
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b