Laura Celià saluda Olga Olivé, Presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental

El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) de Sabadell ha estat reconegut amb el segell SICTED, una distinció que s’atorga a aquelles empreses i serveis turístics que treballen per aconseguir una millor qualitat global en destins turístics. Laura Celià, coordinadora del Museu, va rebre la placa que acredita aquesta distinció en un acte celebrat el dia 5 de febrer a la seu del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. Nou empreses més de la comarca van rebre aquest segell que té una validesa de dos anys.

El segell de qualitat SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos) és una eina per a incrementar la competitivitat turística dels territoris on s’implanta. Aquest distintiu es caracteritza per representar un model integral i permanent de la gestió de la qualitat de les destinacions turístiques, enfocat a la millora continua i a posar en valor els recursos turístics dels territoris que en formen part. L’objectiu és aconseguir un nivell de qualitat homogènia dins de les destinacions turístiques, generant valor per al visitant i la pròpia destinació, així com la fidelització dels clients.

El lliurament de les plaques que identifica les empreses del Vallès Occidental que aquest any 2014 s’han incorporat al programa SICTED va tenir lloc en un acte celebrat el dia 5 de febrer al Consorci de Turisme del Vallès Occidental (CTVO), entitat que ha promogut i acompanyat en el procés de certificació a les diverses entitats de la comarca. Laura Celià, coordinadora del Museu de l’ICP, va rebre la placa acreditativa de mans de Ramon Riera, Diputat delegat de Turisme de Barcelona.

Logotip que identifica els establiments adherits al programa SICTED

Aquest distintiu és el suport que certifica el compliment dels requisits establerts en la metodologia i reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua de les instal·lacions i els continguts que ofereix el Museu. Durant l’any 2013, el Museu de l’ICP va rebre gairebé 15.000 visitants, la majoria de Sabadell o del Vallès Occidental. Amb aquesta distinció, el Museu vol donar-se a conèixer com un destí turístic de qualitat no només dins de la comarca, sinó a un públic més allunyat geogràficament.

Entrada del Museu de l'ICP

Aquest reconeixement té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment. El Museu de l’ICP es va adherir a principis de 2013 al programa per assolir aquest segell juntament amb nou empreses i serveis turístics més de la comarca. Durant aquest temps, el CTVO ha ofert a aquestes empreses formació, assessorament i assistència tècnica per superar l’avaluació de la Taula de Qualitat de la destinació, un òrgan col·legiat que té com a principal funció aprovar anualment els informes d’avaluacions externes i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu a les empreses participants a SICTED.

Actualment 363 establiments de Catalunya estan integrats al sistema SICTED, 50 dels quals són museus o centres d’interès turístic visitables.

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 13:19
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b