Representants de les institucions en la presentació del Dia Internacional i Nit dels Museus (Juanma Peláez / Aj. Sabadell)

Per tercera vegada, l'ICP se suma a la cita anual amb el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus que se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de maig. Durant aquests dos dies, els museus de la ciutat faran jornades de portes obertes per a què els visitants gaudeixin de els exposicions temporals i permanents i organitzaran diverses activitats. Les propostes del Dia Internacional dels Museus estan adreçades a un públic familiar, amb activitats per als infants i una gimcana per descobrir la Joia del Museu que cada entitat ha escollit. Les activitats de la Nit, pensades per a un públic adult, inclouran lectures de poesia, dansa contemporània o cant coral, entre d'altres actuacions.

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus 2014 de Sabadell. Els cinc museus i altres institucions de la ciutat han col·laborat per organitzar el DIM 2014, una iniciativa que se celebra anualment cada 18 de maig des de 1977 i aglutina les activitats de més de 32.000 museus de 129 països dels cinc continents. A Sabadell, el museus s'han unit a aquesta festa cultural en diferents edicions, amb jornades de portes obertes i afegint a les seves exposicions peces singulars: les joies dels museus. 

Quim Carné, regidor de Cultura, ha explicat, que “aquestes propostes acosten els museus a la ciutadania d’una manera amena i directa, amb diferents tastets de cultura per fer més agradable l’estada a tots els públics”. Carné també ha volgut agrair a totes les entitats que han fet possible la Tarda d’Art i les que també participen en la Nit dels Museus.

Joan Carles Sunyer, director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, ha comentat que “es tracta d’un circuit correlatiu en què cada espai mostrarà una peça singular del seu museu. Aquesta tercera edició de ben segur que serà remarcable en un cap de setmana atapeït d’activitats però que sumen, ja que el mateix públic pot participar en totes elles”. Sunyer ha remarcat que les activitats del dissabte comencen a la tarda i s’allargaran fins la matinada.

Eva Buch, directora del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, ha assenyalat que “els museus tenen sentit si la gent hi entra, i això es pot afavorir amb les activitats que com les del dia Internacional capten l’atenció de les famílies. Són activitats pensades perquè ningú se les perdi ja que es fan en horaris diferents i està oberta a totes les edats”. Buch també ha comentat que “tant les peces singulars com cada persona que assisteix al museu són joies del museu. I és que es tracta d’un espai que aporta coses positives tant per l’aprenentatge com el gaudi”.

Finalment, Salvador Moyà, director de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha destacat que “per el nostre centre és una prioritat participar en l’activitat cultural de la ciutat com a dinamitzadors culturals. La ciència també forma part de la cultura i el compromís en la divulgació dels continguts científics és una prioritat del centre”.

Durant la sessió de portes obertes de la nit del dissabte, els visitants poden descobrir gratuïtament les col·leccions dels museus i gaudir dels esdeveniments especials organitzats per aquesta diada com ara música, dansa, teatre o poesia

Els alumnes de l'escola Illa, Clàudia Vallès i Desirée Revilla, han dissenyat la imatge gràfica del Dia Internacional dels Museus i de la Nit dels Museus.

Podeu trobar tota la informació de les activitats del Dia dels Museus i la Nit dels Museus en aquest enllaç.

 
 

 

 

 
Last modified on Divendres, 23 Març 2018 14:57
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b