fbpx

Es presenta la nova edició del Dia Internacional i la Nit dels Museus

Aquest matí, els museus de Sabadell han presentat la programació del pròxim Dia Internacional i Nit dels Museus, que enguany se celebrarà el 18 i 19 de maig. A Sabadell, l'Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, el Museu d’Història de Sabadell, Museu d’Art de Sabadell i el Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont s'uneixen per organitzar activitats conjuntes per donar a conèixer a la ciutadania les seves activitats. Com en edicions anteriors, cada museu exhibeix una peça especial de la seva col·lecció que es coneix com la Joia del Museu.

El Director de l'ICP, David Alba, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacón i la Directora de l'Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, Delícia Burset han presentat en roda de premsa l'edició d'enguany.

Per vuitè any consecutiu els museus de Sabadell s’uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es duu a terme anualment el 18 de maig, amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats gratuïtes, per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin visitar-los.

Cadascun dels museus participants exposarà a partir del dissabte 18 la Joia del Museu: una peça singular de la seva col·lecció que es podrà visitar durant aquest cap de setmana. Alhora, hi haurà jornada de portes obertes per visitar les exposicions de cada institució.

Les Joies seleccionades pels diferents museus d’enguany són:

  • Davantal d’Auxilio Social de la Josepa de Cambrils. ESPAI CULTURA FUNDACIÓ 1859 CAIXA SABADELL
  • Art darrera el filat espinós. Josep Rosas i Gustau Vila, Grapa. MUSEU D’ART DE SABADELL
  • La bicicleta del museu. MUSEU D’HISTÒRIA DE SABADELL
  • Fòssil de l’esquirol volador Miopetaurista neogrivensis. USEU DE L’INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus se celebra, també el dissabte 18, la Nit dels Museus, durant la qual els museus obriran fins a la mitjanit. La Nit dels Museus té com a objectiu apropar als museus un públic més jove, així com generar una xarxa europea al voltant d’aquest esdeveniment festiu. A Sabadell, a la Nit dels Museus (a les 18 i a les 21 h) es farà l’itinerari «Quatre museus, quatre històries», un recorregut en el qual s’explicaran anècdotes i fets curiosos de cada institució.

Finalment, el diumenge 19 de maig (entre les 11 i les 14 h), al carrer de Sant Antoni es farà una mostra de tallers familiars dels museus participants.

Last modified on Dijous, 09 Mai 2019 15:18
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex