fbpx

Dues voluntàries de l’ICP reben el reconeixement de la ciutat de Sabadell

Mariona Berrocal (esq.) i Sílvia Jovells (dreta) en l'acte celebrat el dia 11

En el marc del Dia Internacional del Voluntariat, l’Ajuntament de Sabadell va organitzar el dia 11 de desembre un acte de reconeixement a les persones que dediquen de forma desinteressada part del seu temps lliure a col·laborar amb entitats de la ciutat. Mariona Berrocal i Sílvia Jovells, voluntàries a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) des del 2013, van ser dues de les 56 persones que van rebre aquest reconeixement.

En l’acte celebrat a la Sala Miguel Hernández, el consistori de la ciutat va reconèixer la contribució de 56  voluntaris i voluntàries en alguna de les 26 entitats de Sabadell que treballen oferint serveis a les persones grans, en la conservació del medi ambient, la cooperació internacional, l’esport, les activitats veïnals o la recerca científica, entre altres àmbits. A proposta de l’ICP, l’Ajuntament va reconèixer la tasca duta a terme per Mariona Berrocal i Sílvia Jovells a l’Institut, on han col·laborat en tasques relacionades amb la recerca.

Foto de grup de l'acte celebrat el dia 11 (Ajuntament de Sabadell)

La Mariona i la Sílvia col·laboren amb l’ICP des del 2013, quan van començar fent feines de triatge de sediments per trobar restes de microvertebrats. Més endavant van començar a etiquetar col·leccions de micro- i macrovertebrats i van ordenar diverses col·leccions dels jaciments de Can Mata i de Les Cases de la Valenciana. A més, en el cas de Les Cases de la Valenciana, van fotografiar tot el material de macrovertebrats restaurat i van aprendre a identificar els diferents ossos i dents.

A banda del treball de laboratori, les dues voluntàries també van participar en campanyes de prospecció pel Miocè del Vallès-Penedès i a l'excavació de Can Llobateres els anys 2013 i 2014 i de les Cases de la Valenciana l’any 2014. A partir del seu pas per l’Institut, ambdues han decidit fer el seu treball de pràctiques i el treball de final de grau a l’ICP sota la tutoria de l’investigador Isaac Casanovas. Tenen pensat dedicar-se a la paleontologia de vertebrats i l'any vinent assistiran al seu primer congrés paleontològic a Madrid.

El programa de voluntariat de l'ICP va néixer el 2011 amb l'objectiu de vehicular l'interès de moltes persones que, atretes per la paleontologia, es dirigien al Museu a oferir-se per col·laborar en les tasques que s'hi duen a terme. Des d’aleshores, més de 50 persones han participat en aquest programa, dedicant part del seu temps lliure a la gestió de les col·leccions, el treball de camp durant les excavacions, la neteja de sediments i altres tasques del centre. “És un programa que té molt bona acollida, cada any rebem moltes peticions per col·laborar amb nosaltres, cosa que ens satisfà enormement”, comenta Laila Pilgren, responsable del programa.

Les persones interessades a fer de voluntaris a l'ICP, poden dirigir-se a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La formalització de l'adscripció al programa es fa mitjançant un contracte entre la institució i el voluntari per fer constar el nombre d'hores a què la persona es vol comprometre i, al mateix temps, assegurar el reconeixement institucional d'aquesta col·laboració.

+ info:

- L'ICP posa en marxa el seu programa de voluntariat

- Reconeixement de l’Ajuntament de Sabadell als voluntaris de l’ICP

 

 

 

 

Last modified on Dissabte, 24 Març 2018 16:26
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex