Vicenç Espejo i Pepi Muñoz reben el reconeixement de l'Ajuntament com a voluntaris de l'ICP (Laura Celià)

En el marc del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra cada any el dia 5 de desembre, l’Ajuntament de Sabadell va organitzar ahir un acte de reconeixement a les persones que dediquen de forma desinteressada part del seu temps lliure a col·laborar amb entitats de la ciutat. Pepi Muñoz i Vicenç Espejo, voluntaris a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), van ser dues de les 70 persones que van rebre aquest reconeixement.

En l’acte celebrat a la Sala Miguel Hernández, el consistori de la ciutat va reconèixer la contribució d’aquests 70 voluntaris en alguna de les 26 entitats de Sabadell que treballen oferint serveis a les persones grans, en la conservació del medi ambient, la cooperació internacional, l’esport, les activitats veïnals o la recerca científica, entre altres àmbits. A proposta de l’ICP, l’Ajuntament va reconèixer la tasca duta a terme per Pepi Muñoz i Vicenç Espejo a l’Institut, on els darrers mesos hi han col·laborat en tasques administratives i de gestió de la col·lecció de fòssils.

70 voluntaris de 26 entitats de Sabadell van rebre el reconeixement (Laura Celià)

A l’ICP, els voluntaris duen a terme tasques que faciliten el funcionament normal del centre i que sovint no es poden cobrir amb els recursos humans propis. Pepi Muñoz va donar suport al departament d’administració de l’ICP durant tres mesos, ajudant Gretell Garcia en la gestió de factures, les justificacions econòmiques i la transcripció del manual d’acollida del centre. “Cal destacar la seva constància, responsabilitat i dedicació que ha demostrat per la feina que estava realitzant”, ha comentat.

Per una altra banda, Vicenç Espejo ha participat durant més d’un any en tasques de documentació de jaciments històrics de Miquel Crusafont i en la identificació per radiofreqüència de la col·lecció de fòssils de l’ICP. Laura Celià, coordinadora del Museu, el descriu com “una persona constant, ordenada i curosa” i destaca el seu gran interès per tot allò relacionat amb la paleontologia. Espejo és la persona que ha estat més temps fent tasques de voluntariat a l’ICP. Malgrat que en aquest acte es reconeix la tasca de determinades persones, “també és un reconeixement per a tots els voluntaris que han passat –o que actualment treballen- a col·leccions”, ha comentat Celià.

El programa de voluntariat de l'ICP va néixer el 2011 amb l'objectiu de vehicular l'interès de moltes persones que, atretes per la paleontologia , es dirigien al Museu per oferir-se per col·laborar en les tasques que s'hi duen a terme. Laila Pilgren , responsable del programa de voluntariat , valora molt positivament l'acollida que ha tingut i l'entusiasme de les persones que si han apuntat. "El perfil del voluntari és molt variat, però tots tenen en comú les ganes d'usar el seu temps a ajudar. Hem tingut des de persones que no troben feina, prejubilats i estudiants que volen apropar-se al món de la investigació. Tots amb una disposició molt positiva i amb ganes d'aprendre", explica.

Des de la seva creació , més de 40 persones han participat en aquest programa, dedicant part del seu temps lliure a la gestió de les col·leccions, al treball de camp durant les excavacions, la neteja de sediments i altres tasques del centre. Les persones interessades a fer de voluntaris a l'ICP, poden dirigir-se a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La formalització de l'adscripció al programa es fa mitjançant un contracte entre la institució i el voluntari , per fer constar el nombre d'hores a què la persona es vol comprometre i, al mateix temps, assegurar el reconeixement institucional d'aquesta col·laboració .

 

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 13:18
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

aflam neek sex