fbpx

Portem la Paleontologia a la Festa de la Ciència!

10 Jun 2010
597 times

Els propers 12 i 13 de juny s’organitza al Parc de la Ciutadella a Barcelona, la quarta edició de la FESTA DE LA CIÈNCIA

 Més de 60 activitats formen un programa que inclou tallers i demostracions, jocs virtuals, xerrades, itineraris, instal·lacions i espectacles centrats especialment en temes com la paleontologia, la biodiversitat, la robòtica, les ciències del cosmos, les matemàtiques i el desenvolupament de la tecnologia aplicada a la recerca científica.  La FESTA ocupa un ampli espai que inclou el passeig dels Til·lers, l’Hivernacle, l’Umbracle, la zona davant el Museu Martorell, l’esplanada del Drac Cafè i la sala de la Balena. Més de 40 institucions, centres de recerca, museus i entitats, que volen presentar alguns dels seus projectes d’investigació o de divulgació en els diferents camps de la ciència.

 

L’Institut Català de Paleontologia participa amb un proposta de joc virtual molt especial. Back in Time: Una aventura paleontològica, de la que no us volem desvetllar molts detalls, transportarà al visitant cap al passat, en un viatge sorprenent i revelador. També portarem reproduccions de diferents tipus de fòssils que amaguen un enigma.  Aquells que aconsegueixen resoldre’l entraran en un sorteig d’ una visita guiada per les noves intal.lacions del Museu que inaugurarem aquesta tardor.

 

Ens trobareu al Parc el diumenge 13 de juny de 12.25 a 14 h a l’espai 12. Consulteu el mapa per veure la localització exacta.

 

El programa de la festa es pot consultar aquí 

 

Altres activitats que es podran veure  durant aquests dos dies són la reproducció d’un submarí del Institut de Ciències del Mar, en el qual es pot seguir una projecció d’una immersió real a Cap de Creus i un taller posterior sobre com s’estudia actualment la diversitat marina, realitzat per alguns dels seus joves investigadors; l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona ETSET (UPC) fa un taller sobre les claus de la criptografia i una demostració sobre el desenvolupament de xarxes de sensors intel·ligents, amb aplicacions en la gestió dels serveis públics o la cura i control en ambients hospitalaris; el Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA, juntament amb el CREAMAT, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, proposen un circuit permanent de reptes matemàtics i diversos tallers i demostracions sobre geometria; el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya presenta un nou joc virtual, Cursa de submarins amb Monturiol.

La empresa de Nusos, activitats científiques i culturals mostren, a la Sala de la Balena del MCNB, la instal·lació permanent Biodiversitat: passem comptes, una activitat d’observació lliure Explora! i un joc taller, Animalari; al Parc, un taller sobre els processos volcànics i la dinàmica de les plaques tectòniques i un itinerari sobre la flora ornamental del Parc, Ciutadella: territori vegetal. A més, l’Associació d’Amics del Museu organitza una sessió de fotografia naturalista.

 

La FESTA també acull algunes activitats ciutadanes. Des de l’edició 2009 es presenta la Mostra de Recerca Jove de Barcelona amb els treballs de recerca dels alumnes de batxillerat. I enguany, en motiu de la jornada BIOBLITZBCN, una iniciativa de la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, es fa una activitat d’observació d’artròpodes pensada per al públic general a càrrec de  la gent del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. També hi trobem la ja tradicional Biblioteca de ciències, amb llibres i activitats de promoció de lectura aportats per la Biblioteca Sagrada Família, i les microxerrades, intervencions curtes sobre temes d’actualitat científica i de repercussió social a càrrec d’una vintena d’investigadors  que parlaran sobre temes com ara, quin son els factors que augmenten el risc de contaminació de les aigües subterrànies, quins són els avantatges i els riscos de les nanotecnologies, si tenim un ecosistema als nostres intestins, per què s’expandeix l’univers, els robots urbans, els ratolins xocoaddictes…

 

Una gran varietat de propostes per a tots el gustos!

 

 

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:48
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex