El Patrimoni Paleontològic ja és assignatura de Màster!

12 Mai 2010
751 times

 

 

 

L' ICP torna a obrir noves vies per a la  divulgació del coneixement.

Aquesta vegada a través d’una assignatura sobre el Patrimoni Paleontològic, que enguany s’imparteix per primera vegada dins del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural, organitzat per la Universitat de Barcelona. Una novedosa variació que funciona com a indicador de cóm es van adaptant les institucions  per poder donar resposta a les noves necessitats que sorgeixen a la nostra societat.

La gestió del patrimoni cultural es presenta com a disciplina a l’ordre del dia. Actualment però, es comencen a detectar  i a reconèixer patrimonis emergents que fins ara havien passat desapercebuts i que  s’han  de sumar  als patrimonis més coneguts (artístic, històric i arquitectònic). Això es tradueix en l’aparició de nous reptes i obre un mercat laboral molt suggerent, en el que hi manquen professionals amb ganes d’innovar i obrir camí.

 

És en aquest escenari on apareix el patrimoni paleontològic. Una modalitat específica que es va incloure al 1985 dins el patrimoni cultural, i  que lluita per desenvolupar vies de conservació i de gestió interdisciplinàries.

L’assignatura de Patrimoni Paleontològic, impartida de manera majoritària, per personal tècnic i col·laboradors de l’Institut Català de Paleontologia, reclama el seu protagonisme particular com a part del patrimoni i, fa un repàs de tot el procés metodològic portat a terme per els paleontòlegs: des de la trobada del fòssil  passant per la restauració i recerca i fins la seva difusió a través dels diferents canals comunicatius per poder arribar a la societat (publicacions en revistes científiques, cobertura en mitjans de comunicació, exposicions, conferències, cursos, etc).

 L’ICP com a centre de excelència investigadora vol a més, ser un referent en gestió patrimonial, fomentant la difusió del seu propi coneixement i experiència acumulada a través de iniciatives com aquesta.

L’assignatura de Patrimoni Paleontològic és una eina que tractarà de despertar l’interès entre els futurs gestors del patrimoni cultural, mitjançant l’oferta de noves  fórmules  de gestió i visió museogràfica.

Es preveu que davant la expectativa creada i les necessitats reals de formació en aquest apartat del patrimoni,  la  participació  en aquesta assignatura aumenti exponencialment en pròximes edicions.

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:44
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca