fbpx

El núvol volcànic d’Islàndia retarda la tornada a casa de quatre investigadors de l’ICP

19 Abr 2010
475 times

 

Tot va començar fa una setmana, quan els investigadors de l'Institut Català de Paleontologia sobrevolaven l'Atlàntic per assistir a la Reunió Anual de l'American Association of Physical Anthropology (AAPA) que se celebrava a Albuquerque, Nou Mèxic.

En aquesta reunió es donen cita prestigiosos investigadors de tot el món que exposen part de les seves últimes investigacions en la matèria.

Durant aquestes jornades, es van presentar sis comunicacions del centre que van versar sobre diverses temàtiques relacionades amb la Paleoantropologia. La comissió assistent, en representació de tot el departament de Paleoprimatologia i Paleontologia Humana, es va encarregar d'exposar alguns dels seus últims descobriments en aquest camp. A partir de les excepcionals restes trobades en els jaciments de Catalunya en els que hi treballen, s'ha pogut realitzar des de la descripció de dues noves espècies de primats de l'Eocè (entre els 55 i 33 milions d'anys) i l'elaboració de la hipòtesi explicativa del tipus de locomoció d'una d'elles, a les interessants conclusions extretes de la relació entre el grau de encefalització i intel ligència atribuïda a determinats homínids, la relació entre l'aparició del bipedisme de forma paral.lela a l'adquisició de precisió manual o la inferència a partir de dues vèrtebres d'un dels primers homínids que podria haver ja caminat dret.

La reunió ha acabat, però no el periple d'aquests investigadors que, al igual que dos milions més d'afectats, es troben a l'expectativa de la capritxosa climatologia esperant que es torni una mica més benigna i disminueixi el risc de transport aeri.

S'espera que durant les pròximes hores els investigadors puguin finalment agafar un avió que els porti de tornada a casa.

­El departament de Paleoprimatologia y paleontologia humana s’encarrega d’estudiar l’origen i evolució dels primats. Entre altres línies d’actuació, aquest equip treballa per documentar l'arribada dels grans simis a Euràsia, esbrinar quin és l'origen del grup i discernir com es va produir la radiació de les diverses famílies i subfamílies que el componen fins a la seva extinció a Europa fa uns 8 milions d'anys .

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:40
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex