fbpx

EMBOLICS DE FAMÍLIA, Trocharion el mustèlid

25 Mar 2010
565 times

Com succeeix a totes les famílies, les que inclouen membres fòssils no són una excepció, els lligams familiars no sempre estan tan clars. Així ho suggereix l'article recentment publicat per Robles et al. (2010) en la revista Journal of Vertebrate Paleontology.

Aquests investigadors del Institut Català de Paleontologia han aportat una mica més de llum a la classificació filogenètica dels leptarctins, una subfamilia de mustèlids, gràcies a les noves restes craneodentals trobats en l’Abocador de Can Mata, Barcelona.

Actualment els mustèlids són una família bastant nombrosa de mamífers carnívors, entre els quals es troben espècies tan conegudes com les fures, els erminis o les musteles. Aquest grup, en els nostres dies, té representants distribuïts per tot el món i compta amb tres subfamílies diferenciades i unes 65 espècies en total.

El material inèdit presentat a l'estudi corrobora la hipòtesi que Trocharion albanense forma part de la subfamília Leptarctinae i que a més, és el seu membre més primitiu.

Estaríem per tant, davant un entranyable tiet-avi d'aquesta gran família, que a més, gràcies al mateix estudi, sembla consolidar-se com l’únic representant de la subfamília descrita a Europa.

El Grup de Faunes del Neogen i Quaternari s’ocupa de l’estudi dels fossils i de la dinàmica dels paleoambients i els ecosistemes durant aquests períodes. L’equip s’encarrega de l’estudi en profunditat de les faunes de vertebrats des de diversos punts de vista com el taxonomic (descripció de nous gèneres i espècies), filogenètic (relacions evolutives entre diversos grups) i el paleobiològic (estudi de les restes fòssils amb un enfoc biològic). A més, també s’ocupa d’aspectes biostratigràfics i biocronològics (successió dels fòssils en els estrats i en el temps), tafonòmics (estudi de la història post-mortem i del procés de fossilitazació de les restes) i paleoeco- lògics (estudi del clima i l’ecosistema del passat a fi de comprendre la història de la vida).

Consulteu l’article original:

Robles, J.M., Alba, D.M., Moyà-Solà, S., Casanovas-Vilar, I., Galindo, J., Rotgers, C., Almécija, S. & Carmona, R. (In press). New craniodental remains of Trocharion albanense Major, 1903 (Carnivora, Mustelidae) from the Vallès-Penedès Basin (Middle to Late Miocene, Barcelona, Spain). Journal of Vertebrate Paleontology

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:40
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex