La Terra. L’escola pregunta i l’ICP troba les respostes!

01 Abr 2009
435 times

Fa un temps l'Institut Català de Paleontologia, juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell i amb la col·laboració de l'Institut Geològic de Catalunya, proposaven l’activitat: "Tot allò que vols saber sobre geologia i paleontologia. La Terra, pregunta i et respondrem". Aquesta activitat naixia amb motiu dels actes de l’Any Internacional del planeta Terra. 

Durant el mes de febrer d’enguany, els docents i les escoles de primària, secundària i adults de Sabadell han tingut l’oportunitat de fer preguntes al voltant de temes de biologia, geologia i paleontologia dins del marc d’aquesta activitat. Els docents i les escoles han aprofitat per fer una gran varietat de preguntes. Per donar-hi resposta, hem organitzat un seguit de propostes que es duran a terme després de Setmana Santa. 

 

Proposem la realització d'un taller amb fòssils, adreçat a nens i nenes de p-4, per tal que els petits puguin veure diferents tipus de fòssils i conèixer les seves característiques principals.
Realitzarem una vídeo conferència per a totes les escoles de Sabadell sobre la geologia del riu Ripoll i els jaciments que s’hi han trobat al llarg dels anys. Aquesta vídeo conferència comptarà amb la presència conjunta de personal de l’Institut Geològic de Catalunya i de l’Institut Català de Paleontologia i els alumnes podran veure alguns dels fòssils més emblemàtics de la zona del riu Ripoll.
Obrirem les portes de les noves instal·lacions del laboratori de preparació de l’Institut Català de Paleontologia. Els estudiants podran conèixer de primera mà la feina que fan els investigadors i com apliquen el mètode científic a les seves recerques.

 

Oferirem una presentació sobre les diferents tècniques d’excavació, conduïda per un expert i adreçada a alumnes de primària.

 

Finalment, organitzarem una conferència sobre la Teoria de l’Evolució i l’any Darwin als instituts.
Totes aquestes activitats pretenen generar una presa de consciència de la importància de la geologia i la paleontologia en la creació d’un futur equilibrat i sostenible que permeti salvaguardar la dinàmica planetària.

  

Seguiu atentament el transcurs dels aconteixements... perquè pot ser aquesta no sigui la darrera vegada de fer preguntes. Segurament l'any que ve us tornem a preguntar: Què és el que vosaltres voleu saber?!
 
Publicada el 2009-04-01 clasificada com a Notícies de l' ICP

 

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:32
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b