Comencen les excavacions paleontològiques a Isona i Conca Dellà

16 Jun 2008
601 times

Per primera vegada s’excavarà al Pla de Viu i els paleontòlegs esperen obtenir noves dades del moment en què van extingir-se els dinosaures


Aquest dilluns, 16 de juny, han començat les excavacions paleontològiques al municipi d’Isona i Conca Dellà. En una primera intervenció, que serà duta a terme entre els dies 16 i 30 de juny, s’excavarà un jaciment que es troba entre les poblacions de Basturs i Orcau, a prop del paratge conegut com a Pla de Viu.

És la primera vegada que es realitzen excavacions en aquest jaciment i els investigadors tenen la esperança de que aporti importants dades noves sobre els dinosaures que van habitar la Conca de Tremp fa 65 milions d’anys, així com de tot un seguit d’animals que van conviure amb ells (tortugues, cocodrils, peixos, etc.). Aquest jaciment es troba molt pròxim al nivell que marca la extinció dels dinosaures –moment que els paleontòlegs coneixen com a límit K-T-, i per tant contribuirà al coneixement dels darrers dinosaures que van existir al nostre planeta.

Aquestes intervencions paleontològiques es duen a terme conjuntament entre el Museu de la Conca Dellà, l’Institut Català de Paleontologia i la Universitat Autònoma de Barcelona. Les restes recuperades en aquestes intervencions seran restaurades per al seu estudi al laboratori de preparació paleontològica que l’Institut Català de Paleontologia te a les dependències del Museu Comarcal de Ciències Naturals de Tremp. El dipòsit definitiu de les restes es realitza al Museu de la Conca Dellà.

Publicada el 2008-06-16 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dilluns, 09 Febrer 2015 10:15
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex