La conservadora de l’Institut Català de Paleontologia, Laura Celià, parlarà de la gestió del patrimoni paleontològic a Lleida

29 Oct 2008
593 times

Serà el proper 13 de novembre en el marc de la X Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica
La conservadora de l’Institut Català de Paleontologia (ICP), Laura Celià, presentarà la comunicació “La història de la ciència com a eina de millora i renovació de la gestió patrimonial. El cas paleontològic català” el proper 13 de novembre a la Universitat de Lleida en el marc de la X Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica.
La conferència de Celià tractarà dels plantejaments actuals entorn a la gestió del patrimoni cultural que pretenen anar més enllà de la simple conservació i exposició de les peces, proposant una activació d’aquest llegat i emprant-lo com eina d’activació social i desenvolupament local. Segons la conservadora de l’ICP, “per poder dur a terme aquest canvi cal, establir estratègies de futur que forçosament han de contemplar la trajectòria històrica que s’ha seguit a Catalunya en aquests aspectes”.
Celià també parlarà de la tasca que els paleontòlegs catalans han realitzat, sovint de forma indirecta, en la gestió patrimonial, que és un element clau per entendre com ha evolucionat el vincle d’unió entre la paleontologia i la societat. Després d’analitzar els principals punts que justifiquen la importància de la història de la paleontologia, Celià presentarà un estudi de cas per il•lustrar-la.
La X Trobada, organitzada per la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica i que tindrà lloc del 13 al 16 de novembre, té l’objectiu d’acollir els treballs de recerca i les activitats que porten a terme els seus socis, així com els de tots els historiadors de la ciència i de la tècnica que hi vulguin participar.
Per inscripcions i més informació:
http://schct.iec.cat/web%20nova/trobada2008.htm
Publicada el 2008-10-29 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dilluns, 09 Febrer 2015 10:16
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca