Descobertes les restes d’un dinosaure herbívor de grans dimensions a Morella, Els Ports

03 Set 2008
868 times

Els paleontòlegs de l’ICP l’han desenterrat durant la campanya d’estiu
Un equip de paleontòlegs del departament de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, dirigit per Àngel Galobart, ha descobert les restes d’un dinosaure herbívor de grans dimensions a la localitat de Sant Antoni de la Vespa, a Morella, Els Ports. La troballa ha tingut lloc durant la campanya d’excavacions de l'estiu.
El dinosaure herbívor, del grup dels sauròpodes, fa uns vint metres de longitud i podria haver pesat prop de seixanta tones. El dinosaure, que va viure en aquesta zona del País Valencià fa 120 milions d’anys, durant el Cretàcic inferior, ha aparegut en connexió anatòmica. És per això que els paleontòlegs esperen recuperar l’esquelet sencer.
L’equip de Galobart ha recuperat, fins el moment, les costelles de l’animal, d’uns dos metres i mig de longitud, i les vèrtebres, d’un metre i mig de llarg, cadascuna. S’espera que en futures campanyes aparegui el crani del dinosaure. Les excavacions d’enguany són la continuació de la primera fase de treballs duts a terme l’any 2005. La participació de l'equip d'investigadors del departament de recerca del Mesozoic del Institut Català de Paleontologia en excavacions al País Valencià es fa en el marc de dos projectes de recerca finançats pel Ministeri d’Educació i Ciència.
Publicada el 2008-09-03 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dilluns, 09 Febrer 2015 10:21
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b