La paleontologia catalana a l’Espai Patrimoni del Palau Moja

25 Jul 2017
1179 times

Fins al 30 de juny del 2018 es pot visitar a l’Espai de Patrimoni del Palau Moja de Barcelona una vitrina que inclou diverses rèpliques de fòssils emblemàtics de la col·lecció de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP). Entre les peces destaquen els cranis de la Laia (Pliobates cataloniae) i en Pau (Pierolapithecus catalaunicus).

A banda dels hominoïdeus del Vallès-Penedès representats per la Laia i en Pau, la vitrina inclou rèpliques d’un crani del fals dents de sabre Albanosmilus jourdani excavat a l’Abocador de Can Mata (els Hostalets de Pierola, Anoia), una petjada d’un rèptil arcosaure recuperada a prop d’Olesa de Montserrat i un ou de dinosaure titanosaure de Fumanya (Berguedà). Gràcies a un codi QR, el visitant pot accedir a informació addicional de cadascuna de les peces.

L’Espai de Patrimoni del Palau Moja es va inaugurar l’any 2016 per a la promoció del patrimoni cultural, material i immaterial de Catalunya. El projecte, desenvolupat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, té com a objectiu mostrar i explicar el patrimoni cultural de Catalunya en un entorn atractiu per al visitant.

Ubicat al cor de la Rambla, vol ser un instrument de difusió i un espai de comercialització dels recursos del patrimoni cultural català per esdevenir un punt de referència a Barcelona per als ciutadans i els visitants que estiguin interessats en la cultura i el patrimoni de Catalunya en totes les seves vessants i manifestacions.

Last modified on Dilluns, 24 Juliol 2017 16:15
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

aflam neek sex