El Museu de l’ICP renova el segell SICTED de qualitat turística

24 Jul 2017
768 times

El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) de Sabadell ha renovat el segell SICTED, una distinció que s’atorga a aquelles empreses i serveis turístics que treballen per aconseguir una millor qualitat global en destins turístics. La setmana passada el Consorci de Turisme del Vallès Occidental va lliurar les acreditacions a diferents empreses del Vallès en el decurs d'una trobada del sector turístic que es va celebrar a Firantic de Sant Cugat.

L’acte va comptar amb la presència del President de l’entitat, Sr. Víctor Puig i Sebastián, acompanyat per la Sra. Rosa Serra Rotés, Coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona i de diversos representants del plenari del Consorci de Turisme. La Sra. Carmela Fortuny Camarena, Tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de Sant Cugat, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i fer la presentació de l’acte.

El turisme del Vallès Occidental va ser àmpliament representat per diverses empreses de sectors com l’hoteler, la restauració, els museus, serveis, transport, guiatge o productors locals. Durant l’acte es va fer un repàs de les accions més destacades durant el 2016 i es van presentar les novetats del pla d’accions pel 2017. També es va presentar el nou web de turisme al Vallès Occidental. Aquest nou portal presenta diverses novetats com una agenda d’activitats i esdeveniments, propostes turístiques per fer als municipis de la comarca i un recull dels recursos més interessants categoritzats per àmbits, entre d’altres seccions que podeu trobar al nou web.

El segell de qualitat SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos) és una eina per a incrementar la competitivitat turística dels territoris on s’implanta. Aquest distintiu es caracteritza per representar un model integral i permanent de la gestió de la qualitat de les destinacions turístiques, enfocat a la millora continua i a posar en valor els recursos turístics dels territoris que en formen part. L’objectiu és aconseguir un nivell de qualitat homogènia dins de les destinacions turístiques, generant valor per al visitant i la pròpia destinació, així com la fidelització dels clients.

Logotip que identifica els establiments adherits al programa SICTED

Aquest distintiu és el suport que certifica el compliment dels requisits establerts en la metodologia i reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua de les instal·lacions i els continguts que ofereix el Museu. Durant l’any 2016, el Museu de l’ICP va rebre més de  20.300 visitants, la majoria de Sabadell o del Vallès Occidental. Amb aquesta distinció, el Museu vol donar-se a conèixer com un destí turístic de qualitat no només dins de la comarca, sinó a un públic més allunyat geogràficament.

Aquest reconeixement té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment. El Museu de l’ICP es va adherir a principis de 2013 al programa per assolir aquest segell juntament amb nou empreses i serveis turístics més de la comarca. Durant aquest temps, el CTVO ha ofert a aquestes empreses formació, assessorament i assistència tècnica per superar l’avaluació de la Taula de Qualitat de la destinació, un òrgan col·legiat que té com a principal funció aprovar anualment els informes d’avaluacions externes i proposar la concessió, renovació o revocació del distintiu a les empreses participants a SICTED.

En els pròxims mesos, el certificat SICTED serà substituït pel de Biosphere, que inclou criteris de gestió sostenible de les empreses que en formen part.

Last modified on Dilluns, 24 Juliol 2017 10:21
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b