fbpx

David M. Alba, nou director de l’ICP

El Patronat de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha aprovat avui el nomenament de David M. Alba, cap del grup de recerca en Faunes del Neogen i Quaternari, com a nou director de l’ICP. Alba substitueix en el càrrec Salvador Moyà-Solà, fundador de l’Institut i qui n’ha estat al capdavant des de l’any 2006.

David M. Alba (Barcelona, 1975) aborda la seva nova faceta de director amb el repte de consolidar l’ICP com a centre de referència internacional en la recerca en paleontologia de vertebrats. “Els meus objectius com a director consistiran a reforçar l’exitosa política científica actual del centre i, alhora, promocionar encara més la difusió del patrimoni paleontològic català i, sobretot, maximizar l’ús dels recursos humans i financers disponibles, per garantir la sostenibilitat de l’ICP a llarg termini”, ha manifestat.

Alba té una trajectòria científica reconeguda internacionalment en el camp de la paleobiologia de vertebrats i l’evolució dels primats. Presenta un excel·lent currículum de publicacions, amb més de 100 articles científics en revistes indexades del Science Citation Index, incloent-hi revistes multidisciplinars de gran renom. Entre les publicacions més rellevants destaca la descripció del nou gènere i especie d’hominoïdeu Pliobates cataloniae (representat per un esquelet parcial conegut amb el sobrenom de “Laia”) a la revista Science a finals de 2015. També és coeditor en cap del Journal of Human Evolution, la revista científica més prestigiosa en el camp de la paleoantropologia i l’evolució humana.

Per la seva banda, el director sortint, Salvador Moyà-Solà, ha valorat els més de 10 anys en la direcció de l’ICP com a “Una etapa professionalment dura, però molt apassionant, durant la qual no només hem evitat que l’institut de recerca fundat per Miquel Crusafont es convertís en un museu local, sinó que l’hem integrat en el sistema de recerca català, l’hem vinculat a la universitat, i l’hem situat al capdavant de la recerca paleobiològica a nivell internacional”. Moyà-Solà seguirà investigant a l’ICP en qualitat de cap del grup de recerca en Paleoprimatologia i Paleontologia Humana.

L'ICP es va crear el novembre de 2006 amb la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a patrons. Prenia així el relleu a l’antic l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont, fundat l'any 1969 a Sabadell per Miquel Crusafont, l’impulsor de l’escola catalana de paleontologia de vertebrats i de qui Moyà-Solà en va ser el darrer deixeble. L’ICP actualment consta de dues seus, l’una al campus de la UAB i l’altra a Sabadell, on a través del seu Museu s’organitzen exposicions i activitats de divulgació relacionades amb la paleontologia. L’ICP forma part de la xarxa de centres CERCA de la Generalitat de Catalunya.

IMATGE PRINCIPAL: David M. Alba, cap del grup de recerca de Faunes del Neogen i Quaternari ha estat nomenat nou director de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (Pere Figuerola / ICP)

Last modified on Dijous, 27 abril 2017 17:19
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex