Més de 4.500 registres nous a la col·lecció de l’ICP

10 Gen 2017
889 times

El Departament de  Gestió de la Col·lecció de l'ICP va procedir al registre, catalogació i digitalització de 3.000 fòssils provients de diversos jaciments, entre els que destaquen l'Abocador de Can Mata (Els Hostalets de Pierola) o l'Estació de Vallparadís (Terrassa). En aquest projecte, també s'han introduït al registre més de 1.300 motlles i rèpliques i ha estat possible mitjançant una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les tasques de registre, catalogació i digitalització es van dur a terme durant la segona meitat de l'any 2016 i va permetre registrar, catalogar i digitalitzar un total de 4.531 peces, entre fòssils, rèpliques i motlles. Tot el material amb el que s’ha treballat es trobava emmagatzemat a les reserves del Museu de l’ICP a Sabadell o bé a la sala de col·leccions de l’edifici ICTA-ICP, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Gàcies a les tasques realitzades, s'ha assegurat la documentació mínima indispensable per a la descripció i localització d’aquestes peces, imprescindible per poder atendre les nombroses consultes que l'ICP rep anualment. L’any 2016 l’ICP va atendre 97 consultes d’investigadors del propi ICP i d'altres centres, el que suposa un increment del 226% de les consultes rebudes durant l’any 2015.

Actualment, el total dels exemplars fòssils que l'ICP té en dipòsit provisional i definitiu es situa a l’entorn dels 206.814 restes fòssils de vertebrats, la qual cosa el converteix en la principal institució pel que fa al volum i la qualitat de la seva col·lecció paleontològica de vertebrats de Catalunya i una de les més importants d’Europa.

Les tasques dutes a terme en aquest projecte han estat finançades mitjançant una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

Last modified on Dissabte, 24 Març 2018 18:40
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b