David M. Alba nomenat nou editor en cap del JHE

10 Gen 2017
2564 times

El cap del grup de recerca de Faunes del Neogen i Quaternari de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), David M. Alba, és, des d’inicis d’any, nou coeditor en cap del Journal of Human Evolution (JHE), la revista científica més prestigiosa en el camp de l’evolució humana i la paleoprimatologia. Els editors en cap tenen la màxima responsabilitat sobre els continguts que publica la revista. Des del 2013 Alba n’era editor associat.

El Journal of Human Evolution publica articles científics sobre evolució humana en sentit ampli, és a dir, incloent-hi les espècies de primats no humans. Els continguts abasten des de l’arqueologia del Paleolític fins a estudis l’anatomia, taxonomia i filogènia dels primats actuals i fòssils, així com estudis sobre la geocronologia, la tafonomia i la fauna associada amb aquests grups. El seu factor d’impacte (un índex bibliomètric que en reflecteix la rellevància dins l’àmbit acadèmic) és actualment de 3,77.

David M. Alba exercirà de coeditor en cap del JHE, conjuntament amb Mike Plavcan (EUA), i en substitució Sarah Elton (Regne Unit), que passa a ser editora de volums especials. Els editors en cap d’aquesta revista tenen la funció de gestionar els manuscrits que envien els investigadors i remetre’ls als editors associats, per tal que aquests seleccionin com a mínim dos revisors (investigadors del camp sobre el que versa l’article) i emetin una recomanació a partir dels seus comentaris. Amb tota aquesta informació, l’editor en cap pren la decisió final sobre la conveniència de publicar el manuscrit i, en cas afirmatiu, sobre quins canvis són necessaris, i ho comunica als autors.

Pel que fa a la investigació, David M. Alba lidera des de 2012 el grup de recerca de Faunes del Neogen i Quaternari de l’ICP, on actualment hi desenvolupa dues línies de recerca principals: paleobiologia evolutiva i filogènia dels vertebrats del Miocè i Plio-Pleistocè de l’Europa Occidental, i dinàmica de la paleobiodiversitat a la conca del Vallès-Penedès. Té més de 100 articles publicats en revistes del Science Citation Index, entre els quals destaca la descripció de la nova espècie d’hominoïdeu Pliobates cataloniae.

Notícies relacionades:

Last modified on Dissabte, 24 Març 2018 18:38
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex