Un estiu “dinosàuric” a l’abast de les famílies

El Museu de la Conca Dellà (a Isona) i Dinosfera (a Coll de Nargó) ofereixen un extens programa d’activitats familiars aquest estiu per donar a conèixer l’extraordinari patrimoni paleontològic del Pirineu pel que fa a restes de dinosaures. Ambdós espais formen part del projecte Dinosaures dels Pirineus que, sota la direcció científica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, impulsa una xarxa d’espais museogràfics sobre dinosaures en diverses comarques. Durant els mesos de juliol també s’excavaran alguns jaciments de la zona.

Les activitats de divulgació d’ambdós centres coincideixen amb la temporada que els paleontòlegs del grup de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) excaven en diferents punts del territori. Enguany està previst excavar a Els Nerets (Tremp) per recuperar restes d’hadrosaures, sauròpodes i anquilosaures, a Orcau (Isona), on s’explorarà la continuïtat del coll de sauròpode excavat l’any 2014 per veure si es pot localitzar el cap de l’animal i, finalment, a la Planta del Mestre (Abella de la Conca), on es recuperarà una cua amb 11 vèrtebres d’un hadrosaure.

Les activitats que s’oferiran al Museu de la Conca Dellà (Isona) i a Dinosfera (Coll de Nargó) estan adreçades a un públic familiar i infantil i tenen com a objectiu donar a conèixer l’excepcional registre fòssil de l’etapa final dels dinosaures que van viure en aquesta zona fa uns 70 milions d’anys, així com també altres punts d’interès cultural vinculades al poblament humà d’aquest territori els darrers milers d’anys. Les propostes inclouen tallers, visites guiades i observacions astronòmiques.

El programa d’activitats per aquest estiu es detalla a continuació:

MUSEU DE LA CONCA DELLÀ, ISONA

Visites guiades al Castell de Llordà. Dimecres i dissabtes del 2 de juliol al 31 d’agost, a les 12h i a les 18h. Les entrades s’adquireixen al mateix castell abans de començar la visita. Preu: 4€. Durada aproximada: 1h.

Visites guiades a l’Església de Sta. Maria de Covet. Divendres i diumenges de l’1 de juliol al 31 d’agost, a les 12h. Les entrades s’adquireixen a l’església abans de començar la visita. Preu: 4€. Durada aproximada: 1h.

Visites guiades al jaciment de petjades de Basturs. Dijous i dissabtes, de l’1 de juliol al 15 de setembre, a les 10h. Les entrades s’adquireixen al Museu de la Conca Dellà amb reserva prèvia. Preu: 7€. Durada aproximada: 2h. Cal caminar uns 40’ entre anada i tornada.

Visites guiades a la restauració del coll de dinosaure d’Orcau. De dimarts a dissabte, de l’1 de juliol a l’11 de setembre, a les 12h, a les 13h i a les 18h. Preu: activitat inclosa amb l’entrada del Museu. Durada aproximada: 30 min.

Tallers de contes. Es faran dues sessions de contes, una pels adults el 12 d’agost i una per infants, el dia 20 d’agost. Activitat gratuïta. Consultar detalls al Museu.

Observació nocturna d’estels al Castell de Llordà. Dimecres, 3 d’agost. Observació astronòmica sota la supervisió d’un especialista del Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. Activitat gratuïta. A partir de les 22h.

Dinogresca. Dissabte 27 d’agost, 23h. Correfoc. Tallers infantils gratuïts de manualitats relacionades amb dinosaures: dimarts dia 23 i dijous 25, 19:30h.

Nit al Museu de la Conca Dellà. Els infants tenen la possibilitat de passar una nit al Museu, descobrint ossos de dinosaures i esquelets de romans. Data pendent de confirmar. Consultar detalls al Museu.

Per a més informació, es pot consultar la web del Museu (http://parc-cretaci.com), o contactar mitjançant correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o telèfon (973 665 062).

DINOSFERA, COLL DE NARGÓ

Graffiti a Dinosfera. 15 i 16 de juliol. El graffiter Werens farà una creació artística relacionada amb el món dels dinosaures en una de les parets de l’edifici. Activitat gratuïta.

Visites guiades als jaciments d’ous de dinosaure de Nargó. Dissabtes i diumenges, del 2 de juliol al 4 de setembre. Les visites es fan a les 12h (dissabte i diumenge) i a les 18h (només dissabte). Les entrades s’adquireixen a Dinosfera amb reserva prèvia. Preu: 7€. Durada aproximada: 2h. Cal caminar uns 20’ entre anada i tornada.

Visites guiades a la restauració del cocodril del Mirador. De dimarts a diumenge. Visites a les 11:30h, 12:30h, 13:30h, 17:30h i 18:30h (de dimarts a dissabte) i a les a les 11:30h, 12:30h, 13:30h (diumenges). Un especialista en restauració mostrarà com es prepara l’esquelet d’un petit cocodril de fa 70 milions d’anys. Preu: activitat inclosa amb l’entrada del Museu. Durada aproximada: 30 min.

Una nit a Dinosfera. Dissabte, 16 de juliol, de 21h a les 9h de l’endemà. Els infants tenen l’oportunitat de passar una nit a Dinosfera i dormir acompanyats de dinosaures. Preu: 10€. Cal fer reserva prèvia.

Observació nocturna d’estels a Pinyes. Dijous, 4 d’agost. Observació astronòmica sota la supervisió d’un especialista del Centre d’Observació de l’Univers d’Àger. Activitat gratuïta. A partir de les 22h.

Tallers de contes. 29 de juliol i 5 d’agost, a les 17h. Sessió de contes a la Capella de Sant Climent (29 de juliol) i al Museu dels Raiers (5 d’agost). Activitat gratuïta.

Per a més informació, es pot consultar la web de Dinosfera (www.dinosfera.com), enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al telèfon 636417678.

Last modified on Dimarts, 05 Juliol 2016 12:59
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b