Jane Goodall visita la seu de l’ICP

07 Jul 2015
833 times
Salvador Moyà (ICP), Jane Goodall (IJG) i Federico Bogdanowicz (IJG Espanya) amb la rèplica del crani

El director de l’ICP, Salvador Moyà, ha lliurat aquest matí una rèplica d’en Pau (Pierolapithecus catalaunicus) a la primatòloga Jane Goodall, que ha visitat la seu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l’Institut de Ciències i Tecnologies ambientals (ICTA) amb motiu d’una trobada internacional dels responsables de les oficines que formen part de l’Institut Jane Goodall.

La reconeguda primatòloga s’ha mostrat interessada en la recerca que desenvolupa el grup de paleoprimatologia i paleontologia humana de l’ICP i ha agraït la rèplica del crani d’en Pau (Pierolapithecus catalaunicus), el representant més antic conegut de la família dels homínids (el grup que inclou les formes vivents com l’home, el ximpanzé, el goril·la i l’orangutan) que mostra el disseny corporal modern que caracteritza els grans simis i humans.

Als anys 60, Goodall va revolucionar la ciència pels seus mètodes innovadors i els seus descobriments sobre la conducta dels ximpanzés salvatges a Gombe, Tanzània. Actualment té 80 anys i continua treballant intensament en la protecció dels ecosistemes i la biodiversitat, l'educació ambiental i la sostenibilitat del planeta, viatjant pel món 300 dies a l'any en la seva tasca com a activista de la conservació.

La Generalitat de Catalunya l’ha guardonat recentment amb el Premi Internacional Catalunya per la seva tasca científica i el seu activisme mediambiental. L’any 2003 va rebre el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació.

L’Institut Jane Goodall (JGI) és una organització global sense ànim de lucre fundada per la mateixa Goodall el 1977, i present a Espanya des de 2007. El JGI compta amb 29 oficines nacionals i el seu programa educatiu Roots & Shoots arriba a més de 130 països.

Imatge principal: Salvador Moyà (ICP), Jane Goodall (IJG) i Federico Bogdanowicz (IJG Espanya) amb la rèplica del crani

Last modified on Dijous, 11 Octubre 2018 12:44
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b