Torna la festa dels museus a Sabadell

07 Jul 2015
870 times
Representants d'entitats que participen en la Nit i Dia dels Museus (Aj. Sabadell)

Representants d'entitats que participen en el Nit i Dia dels Museus (Aj. Sabadell)

Aquest dissabte, 16 de maig, els Museus Municipals de Sabadell, l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, el Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa organitzen la Nit dels Museus de Sabadell amb portes obertes fins a les 12h de la nit i activitats culturals. Durant tot el cap de setmana també se celebra el Dia Internacional dels Museus.

La quarta Nit dels Museus de Sabadell s'emmarca dins de la celebració de l'onzena Nit Europea i les activitats infantils del cap de setmana dins del Dia Internacional dels Museus que aquest any arriba a la 37a edició. Durant la sessió deportes obertes de la nit del dissabte, els visitants poden descobrir gratuïtament les col·leccions dels museus i gaudir dels esdeveniments especials organitzats per aquesta diada com ara música, dansa, teatre o poesia. La proposta arriba a la 4a edició amb una visita nocturna acompanyada d'actuacions i diferents activitats infantils durant el dia.

Les activitats familiars estan relacionades amb una peça emblemàtica de les seves col·leccions, l'anomenada joia del museu que, a més, proposa als visitants que participin a una gimcana per guanyar  un lot de productes dels museus. Les butlletes per participar-hi estan disponibles en qualsevol dels equipaments participants. Enguany s'ha habilitat una web que recull totes les activitats d'aquest cap de setmana.

En la presentació del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, Enric Menéndez, gerent de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha dedicat les seves paraules especialment a la Nit dels Museus i ha destacat que "obrirem les portes de les 8 a les 12 de la nit, amb una jornada de portes obertes que permet visitar les exposicions, veure la joia dels museus i viure en directe una sèrie d'esdeveniments relacionats amb les arts escèniques".

Quim Carné, regidor de Cultura, ha declarat que: "cal entendre la ciutat com una suma de recursos i el dia i la nit dels museus permet veure els 5 museus i 5 espais de la ciutat, una oportunitat per veure com es fa la cultura dia a dia de forma lúdica i dinàmica, amb una proposta de proximitat que augmenta any rere any el nombre d'assistents, que ja és tot un èxit i des d'aquí us convidem a no perdre-us-la". 

Eva Buch, directora del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, ha expressat la seva satisfacció "en presentar una nova edició del Dia i la Nit dels Museus, que a Sabadell arriba a la 4a edició i que el seu origen es remunta al 1977. A Sabadell any rere any s'ha anat fent gran i cada vegada té més repercussió, és una festa en la qual els museus celebren la seva diada i treuen els altaveus al carrer per donar-se a conèixer a tothom".

Joan Carles Sunyer, director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, ha definit aquesta diada "com una jornada festiva, una oportunitat de trobada amb el públic tant amb el recorrent com el potencial, on cada museu treu una joia, es munta una gimcana i l'any passat va atreure unes 4.000 persones i aquest any esperem que es repeteixi la bona acceptació".

La imatge gràfica ha estat dissenyada per els estudiants de l'Escola Illa Dani Cirac i Laura López

La imatge gràfica ha estat dissenyada per els estudiants de l'Escola Illa Dani Cirac i Laura López

 

Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b