Obre les portes la sala de realitat virtual a l’ICP

14 Des 2010
4215 times

Reproducció d'en Pau tal com es veu a l'interior de la sala virtual

 

El dimecres 15 de desembre, a les 19:00 s’inaugura la nova sala de realitat virtual del Museu de l’Insitut Català de Paleontologia (ICP) a Sabadell. L’acte, comptarà amb la xerrada a càrrec de Diana Cozar, membre de l’equip MOVING de la UPC.

Aquesta nova sala, situada a la planta d’entrada de l’Espai Crusafont, allotja un espai que permet interactuar tridimensionalment, a través de tècniques de realitat virtual, amb imatges digitalitzades en 3D de fòssils de l’ICP. Aquest projecte s’emmarca en la col·laboració de l’ICP amb l’equip MOVING de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), experts en el desenvolupament d’eines informàtiques per al processament tridimensional d’imatges.  L’empresa Tangent ha col·laborat també en construir sistemes de parets virtuals i realitat augmentada, per tal de convertir aquesta potent eina de recerca en una experiència pel visitant de l’exposició.

Passat i futur es donen la mà

Les noves tecnologies també han arribat al món de la paleontologia i ofereixen eines per estudiar els fòssils sense malmetre la peça original. A través de diverses tècniques es generen simulacions i models tridimensionals com el que es pot observar en aquesta sala sobre una de les descobertes més importants realitzades per l’Institut: l’esquelet de Pierolapithecus catalaunicus (Pau), un primat de fa 12 milions d’anys.

Gràcies a aquestes tècniques l’ICP ha començat a generar la seva col·lecció de peces virtuals, una col·lecció que, en un futur, es podrà consultar via internet en un sol click. Entre les peces digitalitzades es podran veure més endavant el Dryopithecus fontani (12 Ma); en Lluc, el Anoiapithecus brevirostris (12 Ma); i en Jordi, l’Hispanopithecus laietanus (9 Ma). Aquest conjunt fòssil és de gran importància per a la paleontologia, degut al paper clau que varen jugar en l’aparicio i posterior evolució del grup dels homínids.

Jornada de Portes Obertes el dissabte 18 de desembre

El dissabte 18 de desembre pel matí, l’ICP ha preparat una jornada de portes obertes, que permetrà als sabadellencs i resta de visitants que s’apropin, conèixer de primera mà la nova sala de realitat virtual de manera gratuïta i acompanyats d’un dels nostres guies. La resta de les instal·lacions es podran visitar de manera habitual.

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 18:07
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b