Estudiants de la Universitat de Girona visiten l’ICP

25 Mar 2011
2518 times

Imatge dels estudiants al laboratori de restauració

El Museu de l’ICP va rebre, el passat divendres, la visita d’un grup d’estudiants de la Universitat de Girona, dins del pla d’activitats que acull visites guiades i d’altres propostes relacionades amb la paleontologia. Els alumnes de la Llicenciatura d’Història van recórrer les instal·lacions de centre museístic de Sabadell acompanyats del personal tècnic del Museu.

 Les visites organitzades al Museu de l’ICP engloben una visita a les instal·lacions, on acompanyats del personal tècnic els visitants poden conèixer amb detall tots els racons dedicats a la paleontologia. L’ICP disposa d’una col·lecció de més de 200.000 fòssils gestionats per l’Àrea de Gestió de Col·leccions. En aquesta visita els estudiants de Girona van poder entrar a les instal·lacions d'emmagatzematge de la col·lecció acompanyats per Laura Celià, coordinadora de l’Espai Miquel Crusafont.

Imatge de la conferència del investigador Isaac Casanovas

Posteriorment els alumnes d’Història van assistir a la conferència a càrrec de l’investigador Isaac Casanovas dedicada a la recerca que fa l’Institut amb homínids. Aquestes xerrades estan orientades per un públic universitari, i en aquest cas es va enfocar a com els paleontòlegs estableixen les datacions dels fòssils i quines tècniques utilitzen. Els alumnes que actualment estant cursant una assignatura de Prehistòria complementen  la seva formació amb aquestes activitats. El poder tocar els motllos de diferents espècies fòssils va ser sens dubte un dels aspectes més celebrats pels visitants que van conèixer de prop les repliques d’en Pau, Pierolapithecus catalaunicus i en Jordi Hispanopithecus laietanus.

Finalment la visita conclou amb una hora per poder veure l’exposició del Museu sota el lema ‘Avui investigues tu’. 

Aquesta activitat ha estat cofinançada amb un ajut de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 21:22
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca