Engega el segon Workshop de Conservació

18 Mai 2011
3468 times

Conferència a càrrec de Linda Bullock

Aquest matí, amb la ponència de Linda Bullock, del The National Trust of England, Wales and Nothern Ireland, han començat les ponències del segon Workshop de Conservació PreparacioRestauració en Ciències Naturals organitzat per  l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) a Sabadell.  Aquesta trobada, que acull a més de cinquanta experts en aquest camp, s’allarga fins el divendres 21 de maig.

Després de l’acte de benvinguda celebrat al Museu de l’ICP ahir per la tarda, durant el dia d’avui es podran sentir les veus de 5 experts internacionals que aportaran la seva expertesa en els diferents processos de la preparació, conservació i restauració de col·leccions de ciències naturals.

Demà dijous, dia 19, serà el torn de les ponències dels assistents, taules rodones i presentacions de Pòsters. Finalment, el divendres dia 21  es dedica a un seguit de sessions pràctiques destinades a donar a conèixer diferents tècniques i mètodes en la conservació, preparació i restauració de fòssils i altres peces. El dissabte es farà també una sortida a Fumanya, que es clourà amb un dinar de comiat.

Aquesta és la segona edició d’aquest fòrum d’experts que organitza el Departament de Preparació i Conservació de l’ICP, que acumula en la seva encara curta trajectòria una tasca reconeguda internacionalment en aquest camp. Entre els treballs més importants fets darrerament hi ha la restauració de la balena exposada al recentment inaugurat Museu Blau del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Una peça històrica, de més de 20 metres de llargada, que va resultar un treball llarg i complexe.

La manca de formació continuada i de fòrums per a compartir experiències en la preparació, conservació i restauració de col·leccions de ciències naturals, històricament incloses en les de patrimoni cultural però que presenten necessitats i especificitats molt diferents d’altres col∙leccions culturals, va portar l’ICP a organitzar l’any 2009 un primer Workshop en aquest camp. Després de l’èxit de la primera edició, l’ICP es va comprometre a organitzar‐lo biennalment, per tal de crear un espai de trobada en el que es puguin renovar els coneixements i compartir les experiències i tècniques innovadores que dia a dia es desenvolupen en els diferents centres.De fet, l’equip de preparació i conservació de l’ICP té entre els seus objectius contribuir a la formació en Conservacio‐Preparació de col∙leccions d’història natural. Per això, ha dissenyat un programa formatiu que inclou cursos monogràfics ‐oberts i a mida‐ i pràctiques docents.

Els assistents conversen en el coffe break

 

Les veus internacionals

Les conferències invitades corren a càrrec d’alguns del millors especialistes internacionals en aquest camp: Gregory W. Brown del museu estatal de la Universitat de Nebraska; Amy Davidson, del Museu Americà d’Història Natural; Linda Bullock, del The National Trust of England, Wales and Northern Ireland; Carlos Bernardo Padilla, de la Fundación Colombiana de Geobiología; i Ticca Ogilvie, dels Museus Nacionals d’Escòcia.

Gregory W. Brown. Cap de Preparació i responsable del Laboratori de Paleontologia de Vertebrats del museu estatal de la Universitat de Nebraska. Ha treballat en la preparació i conservació de fòssils vertebrats i en la producció de rèpliques i motlles tant per a la recerca com per la difusió de la paleontologia. A més a més, és expert en el muntatge de gran esquelets en exposicions.

Entre els seus treballs destaquen les tasques de preparació dels impressionants fòssils del Miocè trobats al jaciment Ashfall a Nebraska. Aquest jaciment conté el registre fòssil més complet dels darrers 20 milions d’anys a Nord Amèrica, amb rinoceronts, cavalls, camells i altres espècies –més de 40 en total. Els seu estat de conservació és espectacular perquè van ser coberts per una erupció volcànica fa uns 10 milions d’anys. Entre les troballes més singulars hi ha les d’un nadó de rinoceront i la seva mare en posició d’alletament.

Amy Davidson. Preparadora Principal de les col∙leccions de paleontologia a al Museu Americà d’Història Nautral (AMNH). Formada al Museum of Comparative Zoology de la Universitat de Harvard, va començar a treballar en l’equip de preparació de l’AMNH en els treballs de camp al desert de Gobi a Mongòlia l’any 1993, quan es va descobrir el jaciment del Cretaci superor Ukhaa Tolgod.

De la seva tasca al laboratori de preparació de fòssils de l’AMNH en destaquen els treballs amb les espectaculars restes fòssils de dinosaures i mamífers trobats al Gobi pels conservadors Mark Norell i Mike Novacek. El dinosaures que conserva l’AMNH han estat motiu d’exitoses exposicions dins i fora d’aquest museu. De fet, algunes de les peces es poden visitar actualment en l’exposició “Dinosaures. Tresors del desert de Gobi” al Cosmocaixa de Barcelona.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 12:39
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex