El jove planter de l’ICP brilla a Morella

18 Mai 2011
3485 times

Morella va ser l’escenari triat per celebrar les IX Jornades del Encuentro de Jóvenes Investigadores en Paleontología (EJIP) de l'11 al 14 de maig de 2011. Enguany la trobada va reunir una vuitantena de participants arribats d’arreu d’Espanya. Els joves paleontòlegs de l'ICP van destacar en les seves presentacions.

Un any més, en la que ja és la seva novena edició, els joves paleontòlegs espanyols van reunir-se per discutir i presentar els seus treballs. La participació la de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha estat més que notòria: el jove planter de l’ICP ha disposat de sessions exclusives per presentar els seus treballs. Les investigacions realitzades des de l'ICP són ja força conegudes pels assistents a l'EJIP ja que els nostres investigadors han participat en totes les edicions.

El certamen va comptar amb cinc conferències de científics més sèniors que van exposar entre d’altres qüestions els jaciments de vertebrats de la Formación de Arcillas de Morella, els fòssils en preparació o la Paleofisologia de l’audició i l’origen del llenguatge.

Des de l’ICP l’investigador de Faunes del Neogen i Quaternari, Marc Furió, ens explica quina ha estat la seva impressió de la novena edició de l’EJIP, desprès d’haver assistit a totes elles: ‘ara la trobada va molt més enllà, molts dels treballs que s’hi presenten bé podrien ser presentats a qualsevol altre congrés més específic, o de més renom. Es pot dir que la generació de “Jurassic Park” empeny amb força’.

D’altra banda Ivet Sucarrats, becaria del grup de recerca de Paleoprimatologia i Paleontologia Humana de l’ICP, ens dóna a conèixer la seva primera experiència en aquesta trobada ‘la meva impressió ha sigut de matrícula, m’ha encantat i quan només portava dos dies a Morella ja tenia ganes que arribés la data del següent EJIP, però no volia que s’acabés l’experiència que estava vivint. Ha sigut excepcional, inigualable!’. La Ivet pensa repetir l’experiència ja que ha estat millor del que esperava, a més assegura que ‘l’any que ve més, però fent jo mateixa alguna ponència!’.

EJIP

Des de l’any 2003, aquesta trobada s’ha celebrat amb una periodicitat anual ininterrompuda. La idea original correspon a uns estudiants de la Universitat de Saragossa que volien promocionar els jaciments d’Ariño (Teruel) com a reclam turístic. Havia de ser un esdeveniment únic i sense continuïtat. Així, van decidir fer una crida per e-mail als estudiants i doctorands d’altres centres (aleshores no existien Facebook ni Twitter), i el reenviament del missatge va ser suficient com per aplegar més de 60 persones en la seva primera edició.

La idea va agradar entre els participants, i aquesta darrera setmana, 9 edicions després (Ariño, Macastre, Cercs, Salamanca, Cuenca, Alcalá de Henares, Torres Vedras, Enciso i Morella), l’EJIP manté el seu esperit de reunir joves investigadors, però ha crescut en ambició i condicions.

Des dels seus inicis, la trobada ha anat millorant tant en comoditat de l’estància com en qualitat dels treballs presentats, sense perdre de vista els objectius dels seus inicis com a lloc de reunió per conèixer què estava fent cadascú, i crear nous grups de treball, fugint de l’aïllament que suposa l’enclaustrament dins una facultat o centre.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 12:38
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex