Meike Köhler i Salvador Moyà recullen el Bartomeu Darder a Mallorca

30 Mai 2011
2526 times

Logo de la Societat d'Història Natural de les Balears

Els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Meike Köhler i Salvador Moyà, van recollir el passat divendres a l’illa de Mallorca el premi Bartomeu Darder en la seva 13ª edició. El reconeixement ha estat per l’article Physiological and life history strategies of a fossil large mammal in a resource-limited environment, publicat a la prestigiosa revista dels EEUU Proceedings of the National Academy of Science, PNAS al 2009.

El premi Bartomeu Darder guardona el millor treball científic sobre les Balears, publicat l'any anterior a la convocatòria del premi. La Cap del Grup de Recerca de Paleobiologia de l’ICP, Meike Köhler, va fer una conferència per explicar amb detall les conclusions de l’estudi del bòvid endèmic de les Illes Balears.

Aquest reconeixement el concedeix la Societat d'Història Natural de les Balears, SHNB. La SHNB és una entitat cultural no lucrativa que es va fundar a Palma l'any 1954 i actualment compta amb més de 300 socis. Entre els seus objectius està la promoció del coneixement de la naturalesa, i la participació activa en els moviments conservacionistes de les Illes Balears.

Una cabra molt premiada

La recerca publicada al 2009 a la revista PNAS ha obtingut diferents reconeixements nacionals i internacionals.

Al gener d’enguany la Fundació Conjunto Paleontológico de Teruel-Dinópolis, la Fundació Teruel Siglo XXI i Dinópolis van concedir el premi internacional ‘Paleonturología 10’ dotat amb 4.500 euros i una edició divulgativa a aquest estudi realitzat al ICP.

Aquest mateix text va fer mereixedora del Premi d’Excel·lència a la Recerca 2010 de la UAB, en l’àrea de Ciències Experimentals a Meike Köhler.

Myotragus balearicus

El Myotragus balearicus, és un mamífer extingit, semblant a una cabra, i pertany a la família dels bòvids. El registre fòssil de Myotragus conegut, ha estat trobat a Mallorca, Menorca, Cabrera i sa Dragonera. Les primeres restes de Myotragus balearicus van ser descobertes a principis del S. XX. i ja des d’aquells inicis ha estat centre de molts estudis paleontològics. Tot gràcies a les seves notables característiques, fruit d’una evolució en condicions d’insularitat.

Els resultats de l’estudi publicats suggereixen que Myotragus, tot i ser un mamífer endotèrmic, podia passar temporades en estat letàrgic, quan les condicions climàtiques i amb això, la falta de recursos, feien difícil la vida d’aquests mamífers illencs. La gran abundància de restes fòssils de Myotragus en coves, fa pensar que possiblement aquestes eren usades per passar les temporades difícils, baixant el metabolisme i reduint les funcions vitals.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 12:44
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex